Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging in Fast ADSL via Mxstream

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

menubar

menubar

WIJZIGING IN FAST ADSL VIA MXSTREAM

20 april 2001

Vanaf 23 april verandert het Fast ADSL abonnement via Mxstream. Het aantal meegeleverde IP-adressen wordt dan teruggebracht van 4 naar 1. De wijziging is van toepassing op alle Fast ADSL bestellingen, waarbij KPN Mxstream na 23 april de levering start. U krijgt van KPN Mxstream een brief als uw Fast ADSL bestelling wordt aangepast.

Klanten bestellen Fast ADSL vooral vanwege de snelheid. Van de meegeleverde IP-adressen gebruiken Fast ADSL-klanten er meestal maar een. Het toekennen van 4 adressen bij 1 abonnement leidt daardoor tot verspilling van schaarse IP-adressen. Wereldwijd voeren beheerders een schaarstebeleid om zo min mogelijk IP-adressen uit te geven. XS4ALL is het eens met dat beleid en heeft ingestemd met de wijziging van Mxstream.

Voor vragen kunt u contact opnemen met KPN Mxstream, telefonisch bereikbaar op 0800-69787326. Meer informatie over de aanpassing is beschikbaar op: www.mxstream.nl/support/aankondiging_1IP.html

Met vriendelijke groet,

ADSL team
XS4ALL Internet BV
FAQ
Wat vindt XS4ALL van de wijziging in de abonnementsvorm? Vanuit technisch oogpunt steunt XS4ALL de gedachte zo min mogelijk IP-adressen uit te geven. XS4ALL betreurt echter de manier waarop de aanpassing wordt doorgevoerd. Het is nu mogelijk dat u Fast ADSL heeft aangevraagd op basis van de oude specificaties (4 IP-adressen) en de aansluiting krijgt op basis van de nieuwe specificaties (1 IP-adres). Wat mag ik van XS4ALL verwachten?
XS4ALL maakt zich sterk voor een 'redelijke overgangssituatie' voor haar aangesloten Fast ADSL-klanten. XS4ALL onderzoekt samen met KPN Mxstream of er alternatieven met vergelijkbare functionaliteit geboden kunnen worden.
Gaat de prijs van Fast ADSL omlaag nu er minder IP-adressen worden geleverd?
Nee, het prijsverschil tussen Basic ADSL en Fast ADSL komt voort uit de download/uploadsnelheden en niet uit het aantal IP-nummers. Stelt KPN Mxstream mij persoonlijk op de hoogte van de aanpassing? Ja, als u voor 23 april Fast ADSL heeft besteld en u een aansluiting krijgt met 1 IP-adres, stuurt KPN Mxstream een brief waarin de situatie nogmaals wordt uitgelegd.
Hebben deze veranderingen nog invloed op de snelheid van de verbinding?
Nee, de snelheid van de verbinding blijft voor Basic 512/64 Kbit/s en voor Fast 1024/256 Kbit/s.
Ik heb nu al een opgeleverde Fast ADSL aansluiting, verandert er voor mij ook iets?
Voorlopig houden bestaande Fast ADSL aansluitingen 4 IP-adressen. XS4ALL onderzoekt samen met KPN Mxstream of er alternatieven met vergelijkbare functionaliteit geboden kunnen worden. ADSL is nog niet opgeleverd en ik wil van Fast naar Basic ADSL. Kan dat?
Omzetten is niet mogelijk. U kunt alleen de bestelling annuleren en XS4ALL verzoeken een nieuwe bestelling voor ADSL Basic te plaatsen. Annuleren kan via www.xs4all.nl/adsl/service.html KPN Mxstream heeft minimaal 1 week tijd nodig om de annulering te verwerken. Daarna kunt u XS4ALL vragen een nieuwe order te starten. Deze order zal als normale bestelling worden afgehandeld.
ADSL is opgeleverd en ik wil van Fast naar Basic ADSL. Kan dat? Het is alleen mogelijk uw abonnementsvorm te wijzigen, als u uw abonnement opzegt en opnieuw aanvraagt. Dat is lastig. U hebt een aantal weken geen toegang tot internet. Daarom adviseert XS4ALL nu niet over te stappen naar een ander abonnement, maar te wachten tot dit proces soepeler loopt.
Ik wil Fast ADSL behouden, maar ga binnenkort verhuizen. Wat nu? U kunt op de normale manier een verhuizing indienen www.xs4all.nl/adsl/service.html Als de aansluiting op uw nieuwe adres na 23 april wordt geleverd, krijgt u 1 IP-adres. Kan ik een extra blok IP-adressen aanvragen bij XS4ALL? Nee, op dit moment niet. De IP-adresblokken die u bij XS4ALL kunt aanvragen worden niet gerouteerd over het Mxstream netwerk. Het huidige mxstream modem ondersteunt het gebruik van IP blokken niet. XS4ALL onderzoekt samen met KPN Mxstream of deze functionaliteit geboden kan worden.
Heb ik een probleem als ik straks maar 1 IP-adres zou hebben? Nee. Klanten met 1 PC krijgen geen problemen. Klanten met 2 tot 4 PC's krijgen te maken met een nieuwe situatie. Technisch gezien ziet XS4ALL dat niet als probleem maar als verandering. Wanneer u zelf NAT installeert hoeft u geen problemen te ondervinden. Maar het werkt iets minder luxe dan met 4 IP-adressen en 4 tunnels. Klanten met meer dan 4 PCs hebben sowieso NAT nodig.
Als ik de 3 adressen moet inleveren, is het dan mogelijk vier of meer computers aan te sluiten met een router zonder dat de C-NAT problematiek terugkomt?
Als u meer dan 1 computer gebruikt moet u thuis NAT installeren om beide computers te gebruiken. Wanneer u zelf NAT draait, kunt u poorten en translaties zelf configureren, en daarmee services achter uw router beschikbaar maken voor de buitenwereld. Vrijwel alle dingen die bij NAT in Mxstream tot problemen leidden, zijn dat in dit scenario niet. Als u 1 computer gebruikt verandert er niets. Welke router is het goedkoopst en biedt de hiervoor beschreven functionaliteit?
De goedkoopste oplossing is 1 van uw bestaande PC's te hernoemen tot router+PC. Er bestaat verschillende software (gratis en niet gratis) die dat mogelijk maakt. Als u uw fileserver router noemt, heeft u geen extra kosten. U moet deze computer wel aan laten staan. Als u graag een aparte router wilt aanschaffen, kan dat. Maar nodig is het niet. Hoe kan ik in de nieuwe situatie een netwerk draaien? XS4ALL werkt aan dit antwoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie