Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin Beatrix opent ziekenhuis in Dirksland

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

20/04/01 Koningin opent ziekenhuis Dirksland

Hare Majesteit de Koningin verricht op 20 april 2001 de officiele opening van het vernieuwde Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in de gemeente Dirksland. Het regionale ziekenhuis, dat op Goeree-Overflakkee ligt, heeft na 25 jaar de laatste fase van de nieuwbouw voltooid.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis streeft naar een breed aanbod van basiszorg op ziekenhuisniveau voor alle bewoners van de regio. Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 140 bedden. Jaarlijks worden er 8400 patienten opgenomen (waarvan 3740 in de dagverpleging) en bezoeken circa 75000 patienten de polikliniek. Ook is er een polikliniek in Hellevoetsluis.

De afgelopen jaren heeft er binnen het ziekenhuis een aanzienlijke verschuiving plaatsgevonden van klinische- naar poliklinische zorg. Wat betreft de korte gemiddelde verpleegduur is het ziekenhuis een voortrekker. Het aan het ziekenhuis verbonden Hospice Calando voorziet in de zorg van terminale patienten. Een mobiel team is aan het hospice toegevoegd om de benodigde zorg te bieden.

Op 9 maart 1934 werd het ziekenhuis geopend. Het dankt zijn naam aan Paulina Maria van Weel, die een bedrag van haar nalatenschap bestemde voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Dirksland. Hiermee werd de wens van de Hervormde Diaconale Ziekenhuisvereniging Bethesda in vervulling gebracht voor de vestiging van een ziekenhuis op Goeree-Overflakkee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie