Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kings of convenience en Turin Brakes in de Melkweg

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MELKWEG . Oude Zaal . vrijdag 20 april 2001
21.00 uur . fl. 17,50 + lidm. . vvk gestart

KINGS OF CONVENIENCE / TURIN BRAKES

ARE FRIENDS ACOUSTIC?

De bio van de Kings springt in het oog door de prangende aanwezigheid van een wereldkaart, door multi-instrumentalist en studiebol Erlend Oye op elfjarige leeftijd uit zijn hoofd getekend tijdens een aardrijkskundewedstrijd in Bergen. Bij die wedstrijd ontmoette hij voor het eerst zijn huidige King-kompaan, de zanger, multi-instrumentalist en meidengek Eirik Glambek Boe, zodoende. Net als bijvoorbeeld hun landgenoten van Madrugada hebben deze Noren veel op met de wereld, en dan in het bijzonder met de uitzonderlijke natuur die Bergen omgeeft. Eindeloze berglandschappen, fjorden en prachtige wolkenschakeringen, zo stellen wij ons dat voor, in ieder geval kan het daar niet op met de relaxte rust en het onnavolgbare, obsessieve bewustzijn daarvan. Toen de Kings een keer Badly Drawn Boy tegenkwamen en een muzikaal avondje met hem doorbrachten vonden ze de New Acoustic Music uit, en een en ander heeft Badly's producer Ken Nelson op de cd met de veelzeggende titel Quiet Is The New Loud vastgelegd. De naam van het nieuwe genre en de cd-titel dekken de lading volledig!
Het Engelse Turin Breaks is van hetzelfde laken een pak. De twee leden kennen elkaar al van de lagere school en hun motto is, vrij naar Gary Numan, Are Friends Acoustic? Duidelijk?!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie