Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schrijfster Hameeda Lakho in KRO-programma De Wandeling

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

Schrijfster Hameeda Lakho in KRO De Wandeling

Datum: 20 + 22 april 2001

Boek 'Verborgen Tralies' als afscheid van traumatische jeugd: Hameeda Lakho eindelijk verenigd met verloren moeder.

"Ik werd meteen rustig toen ik de stem van mijn moeder hoorde. Er is niemand die mijn naam zo uitspreekt als zij." Hameeda Lakho spreekt met liefde over haar moeder, die zij jarenlang dood waande. Als vierjarige is ze met moeder en zussen door haar vader uit Pakistan naar Nederland gehaald. "Hij bleek een tiran, die zijn dochters mishandelde en zijn vrouw terug stuurde naar Pakistan." Ze heeft haar ervaringen opgetekend in het boek 'Verborgen Tralies'.

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met Hameeda Lakho over haar traumatische jeugd, de nieuwe start en het contact met haar moeder. "Mijn band met haar is heel bijzonder. Ondanks dat wij niet dezelfde taal spreken begrijpen wij elkaar. Ze borstelt nu zelfs mijn haren als ik bij haar ben, een ritueel als teken dat ik bij haar hoor." Tot haar grote vreugde mag haar moeder nu naar Nederland komen. "Het heeft me drie jaar gekost, maar dankzij een brief die ik aan de koningin heb gestuurd mag zij eindelijk komen en zelfs blijven wonen!"

KRO De Wandeling, vrijdag 20 april 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondag 22 april 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 6713527reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie