Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schroder Ventures wil overname Agfa's foto-activiteiten

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Agfa Media Relations Office * ++32 (0)3/444.80.15 * ++32 (0)3/444.74.85

* Septestraat 27, B-2640 Mortsel (Belgium) *
(johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com)

SCHRODER VENTURES GEÏNTERESSEERD IN OVERNAME VAN AGFA'S FOTO-ACTIVITEITEN

Mortsel (België), 20 april 2001 - Het Directiecomité van Agfa-Gevaert N.V. deelde mee dat Schroder Ventures, één van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld, geïnteresseerd is in de overname van Agfa's foto-activiteiten. De leiding van Agfa-Gevaert informeerde vandaag het personeel over de stand van zaken van de onderhandelingen met Schroder Ventures.

De partijen voeren momenteel intensieve onderhandelingen over de overname van de divisies Film, Finishing, Lab Equipment en Consumer Digital Imaging. Indien deze een positief resultaat opleveren, omvat de overname de huidige divisies met al hun productiesites en medewerkers, inclusief de wereldwijde verkoopafdelingen.

De afloop van de onderhandelingen is op dit ogenblik nog open. Zowel Schroder Ventures als Agfa willen echter zo snel mogelijk een definitief resultaat bereiken.

Schroder Ventures is één van de grootste private investeringsspecialisten in Europa en beheert wereldwijd momenteel 25 gesloten fondsen voor een totaal van meer dan 7 miljard dollar. In mei 2000 begon Schroder Ventures met een tweede Europees fonds ter waarde van 3,5 miljard euro.

Schroder Ventures investeert hoofdzakelijk in industriële ondernemingen en investeerde onder andere ook in de foto-onderneming Ferrania.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming (Engels: imaging). Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, medische radiografie, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumentengerichte desktop publishing en fotografie. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België, heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst in 40 landen en heeft 120 agenten over de gehele wereld. Samen hebben zij in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.

Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op : www.agfa.com .

einde bericht

Contactpersoon :
Johan Jacobs
Agfa-Gevaert N.V.
Corporate Communications / Media Relations

tel. ++32 (0)3/444.80.15
fax ++32 (0)3/444.74.85
e-mail : (johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie