Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: Aanhouding vreemdelingen

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 20-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Vreemdelingen aangehouden
BANT De vreemdelingendienst van politie Lelystad heeft in samenwerking met basiseenheid Emmeloord twee Russen (26 en 40 jaar) aangehouden. Zij bleken beiden in het bezit te zijn van een vals Spaans paspoort met als doel vrije toegang te hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bij een onderzoek in hun tijdelijke woning zijn hun eigen Russische paspoorten gevonden. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt en ze zullen uitgezet worden.

Easy Rider Controle
EMMELOORD De politie heeft donderdagmiddag op het Harmen Visserplein een algemene bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 9 bromfietsen gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid, een bekeuring voor het niet dragen van een kinband en een bekeuring voor het niet gebruiken van de rijbaan op de Espelerlaan.
LELYSTAD Donderdagmiddag en avond heeft er op De Doelen een bromfietscontrole plaatsgevonden. In totaal werden 18 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 4 bekeuringen uitgeschreven werden voor onder meer rijden zonder helm, niet in het bezit van een certificaat en rijden op het fietspad.

Algemene verkeerscontrole
DRONTEN De politie heeft donderdagochtend op De Rede een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden ongeveer 50 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer: niet dragen van een autogordel, onnodig rijden met mistverlichting en overschrijden van de maximum snelheid.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 45-jarige automobilist uit Lelystad is donderdagmorgen op de Zuiveringweg aangehouden voor rijden over de busbaan en rijden onder invloed. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies de man 565 ug/l (bijna 1,3 promille). Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 6 uur en een bekeuring van 1.400 gulden.
SWIFTERBANT Donderdagnacht is op de Anemoonstraat een 58-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man negeerde op de Lange Streek het stopteken van de politie. De man was opgevallen door zijn zeer geringe snelheid. Nadat hij had geblazen werd hij aangehouden. De man verzette zich echter tegen de aanhouding. Hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau alwaar een bloedproef in afgenomen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.
ALMERE Een 45-jarige automobilist uit Almere is op de Kornwierde aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 550 ug/l (1,25 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 6 uur.

Man valt van ladder
LELYSTAD Een Kampenaar (leeftijd onbekend) heeft donderdagmorgen een nare val gemaakt. Hij liep op het dak een ladder op, die plotseling door midden brak. Hij viel 3 meter omlaag en kreeg vervolgens een rol dakbedekking op zich. De man is met behulp van een ladderwagen van de brandweer van het dak gehaald. De traumahelikopter was ter plaatse, maar de man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Volgens getuigen was de ladder net nieuw aangeschaft. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie