Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Ongeval met letsel

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Ongeval met letsel

UTRECHT Een 41-jarige man uit Tiel is gisterochtend rond 07.45 uur gewond geraakt nadat hij met zijn bestelbus op de verkeerde weghelft kwam van de Verlengde Vleutenseweg. De man raakte vermoedelijk door een combinatie van laagstaande zon en een flinke sneeuwbui in de flauwe bocht vlakbij de brug van het Amsterdam-Rijnkanaal op de andere weghelft.

Op de andere weghelft reed op dat moment een 28-jarige chauffeur uit Culemborg met een vrachtauto beladen met zand. De chauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en de voertuigen botsten frontaal tegen elkaar. Hierdoor werd de bestelbus weggeslingerd en de bestuurder raakte bekneld. De vrachtwagen schoot door tegen een middenberm.

De man uit Tiel liep door de aanrijding diverse botbreuken op en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is per ambulance naar het UMC vervoerd en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De chauffeur liep geen letsel op. Zijn vrachtwagen moest met behulp van enkele sleepwagens uit de berm worden getrokken.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op donderdag 19 april is rond 15.00 uur een 11-jarige jongen uit Utrecht gewond geraakt toen hij op de Churchillaan plotseling overstak. De jongen liep voor een stilstaande bus langs. Op dat moment passeerde een 44-jarige man uit Utrecht in een personenauto. De man trachtte te remmen maar kon niet voorkomen dat hij met de rechterzijde van zijn auto de jongen raakte. Deze is met beenletsel naar het Diaconessenziekenhuis vervoerd.

Openbare dronkenschap

UTRECHT Gisteravond is rond 19.45 uur een 22-jarige man uit Utrecht op de Mariaplaats aangehouden. Tijdens de surveillance zag de politie dat de man onvast ter been over straat liep en schietende bewegingen maakte. Omdat de man vermoedelijk flink onder invloed was, besloten de agenten dat het verstandiger was om zich over de man te ontfermen.

Deze wilde niet met de agenten praten en liep weg. Daarop besloot de politie de man aan te houden. Hieraan wilde de man ook geen medewerking verlenen en daarop werd hij met gepast geweld geboeid en naar het bureau vervoerd. Hij is daarop ingesloten in het bureau om nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen nader gehoord te worden.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Gisteravond zijn rond 23.00 uur drie mannen uit Utrecht in de leeftijd van 21, 24 en 25 jaar aangehouden wegens het plegen van verzet en belemmering bij aanhouding.

Surveillerende agenten zagen op de Rooseveltlaan een personenauto met de achterklep open, waarbij twee mannen stonden. Tijdens de routinecontrole zagen de agenten de 21-jarige man bij de auto die mogelijk gezocht zou worden. Hierop gaven ze de man aan dat hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. In eerste instantie wenste de man hier medewerking aan te verlenen.

Vervolgens begon de 24-jarige man zich met de aanhouding te bemoeien en er ontstond een worsteling. Op dat moment stopte een andere personenwagen met meerdere personen. Een 25-jarige man stapte uit en bemoeide zich met de aanhouding. Daarop werd de assistentie van meer politiepersoneel ingeroepen.

De mannen werden met gepast geweld aangehouden en daarop meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Voetganger mishandeld
UTRECHT Een 43-jarige Utrechter is gisterenmiddag door een aantal inzittenden van twee auto`s belaagd en vermoedelijk mishandeld. Omstreeks half drie wilde de man via een zebrapad de Koningin Wilhelminalaan oversteken. Op het moment dat de man midden op de oversteekplaats liep, naderde uit de richting van de Overste den Oudenlaan een auto die luid claxonneerde.

De overstekende voetganger reageerde hierop door zijn middenvinger op te steken. De auto stopte en de 23-jarige bestuurster uit Utrecht liep vervolgens al scheldend op de voetganger af. Ook de 51-jarige bijrijder eveneens uit Utrecht - stapte uit . De 43-jarige man verklaarde aan de politie dat beiden hem daarop mishandelden.

Even later stopte er nog een voertuig, waaruit vier mannen stapten. Deze bemoeiden zich met de zaak en zouden daarop het slachtoffer ook hebben geslagen en geschopt, waardoor hij kwam te vallen. Volgens het slachtoffer zou hij ook bedreigd zijn met een groot mes.

Aan de hand van de aangifte en het kenteken zijn op een later tijdstip de man en de vrouw aangehouden en gehoord. Naar de vier inzittenden van de tweede auto zal nog nader onderzoek worden gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie