Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq zet nieuwe koers uit met mondiaal team

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq vormt mondiaal team dat zich richt op kleine en middelgrote bedrijven

Nieuwe Internet-gebaseerde producten en diensten voor het MKB

Gouda, 20 april 2001 - Compaq kondigt nieuwe producten, diensten en oplossingen aan die kleine en middelgrote bedrijven een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering bieden. De hoeksteen van de aankondigingen wordt gevormd door Online Services, een verzameling geïntegreerde online tools die klanten helpt gebruik te maken van het Internet. Zo kunnen zij hun concurrentiepositie verbeteren door online marketing, het afzetgebied voor hun producten vergroten door de e-commerce-mogelijkheden en daarnaast de productiviteit van de dagelijkse werkzaamheden vergroten. In Nederland worden de Online Services aangeboden via the Source (www.compaq.nl/the Source/), Compaq's portal met talloze voor het MKB relevante informatie- en hulpbronnen. Verder lanceert Compaq producten voor het midden- en kleinbedrijf op het gebied van Internet-infrastructuur, zoals nieuwe serversystemen en Internet-toegang, zoals workstations en notebook-pc's. Om op de snelgroeiende MKB-markt te kunnen inspelen heeft Compaq wereldwijd een MKB-organisatie geformeerd, die het deze bedrijven makkelijker maakt Internet te implementeren en te gebruiken.

Volgens een recent rapport van IDC (IDC Predictions 2001: Big Picture and Small Business) maken kleine bedrijven een flinke groei door en gebruiken zij het Internet steeds vaker voor electronic commerce en contact met hun klanten. Volgens IDC zullen de ICT-uitgaven dit jaar wereldwijd meer dan $1 biljard bedragen. Kleine bedrijven zullen daarin een aandeel hebben van 23 procent.

"Binnen het midden- en kleinbedrijf zijn veel verschillende organisaties actief - variërend van lokaal opererende bedrijfjes tot wereldwijd groeiende ondernemingen - die elk een andere benadering en aanbod vereisen," zegt Ronald Knoop. Marketing Director, Compaq Computer B.V. "In de aankondigingen van vandaag maken we gebruik van de kracht van diverse Compaq-technologieën, alsmede van schaalvoordelen, om het aanbod aan oplossingen en diensten verder te verbreden. We bieden dit aan voor een scherpe prijs en helemaal toegesneden op het MKB."

The Source
The Source biedt zowel individuele als gebundelde Internet-gebaseerde diensten die kleine en middelgrote bedrijven helpen met het starten, beheren en uitbreiden van het online zakendoen. The Source is een logisch opgebouwde website, met diensten voor administratie en verkoop tot en met kantoorautomatisering en mobiele productiviteit. Hiermee kunnen MKB-bedrijven hun bedrijfsprocessen stroomlijnen, hun kosten reduceren en hun marktbereik vergroten met eenvoudig te gebruiken online tools. In Nederland wordt reeds een aantal Online Services aangeboden waaronder: BT Ignite Connect voor hosting van een website, e-mail, domeinregistraties en Internettoegang; ProjectPlace voor projectmanagement en BizzView, voor het realiseren van een online winkel.

Tot de aangekondigde producten voor het MKB behoren:

ProLiant ML330e server
De ProLiant ML330e server is een betaalbare server waarmee kleine ondernemingen hun eerste netwerk kunnen bouwen of hun bestaande netwerk kunnen uitbreiden. De ProLiant ML330e biedt bedrijven met zo'n 25 werknemers de mogelijkheid om naast traditionele file/print-server taken, ook zaken zoals electronic mail en Internet-toegang te verwerken. De nieuwste Pentium III processoren, een 133 MHz frontside bus en 64-PCI, in combinatie met een 64 MB ECC SDRAM-werkgeheugen (uitbreidbaar tot 2GB) staan hiervoor garant.

DeskPro Workstation AP230
Het Compaq DeskPro Workstation AP230 is ontworpen voor ingenieurs, creatieve professionals en anderen die hoge prestaties tegen een scherpe prijs verlangen. De AP230 beschikt standaard over een Intel Pentium 1GHz processor en is gebaseerd op Intel's 815E chipset. Standaardmodellen beschikken tevens over een 48x cd-rom, geïntegreerde audio, een geïntegreerde 10/100Mbit netwerkkaart en Ultra ATA/100 of Ultra160 SCSI harde schijven. Het workstation biedt voorts aansluitmogelijkheden voor een tweede monitor en hoge 2D en 3D grafische prestaties met een keuzemogelijkheid tussen de NVIDIA Quadro2 MXR, ELSA Synergy II en de Matrox Millennium G450 Dual Head. De AP230 is ideaal voor mainstream CAD, CAE, DC, GIS en applicaties voor softwareontwikkeling.

Armada 110s notebook-pc
De Armada 110s beschikt over een Celeron 700MHz processor, een TFT-scherm met een formaat tot 14,1 inch, 64MB geheugen, een 10GB harde schijf en de meest recente multimedia-opties, die tezamen een notebook-pc vormen met een gunstige prijs/prestatie verhouding.

De Armada 110s is een duurzame alles-in-een notebook met een gewicht van minder dan 3,5 kilo. De draagbare pc is voorzien van Windows ME en biedt gelijktijdig toegang tot harde schijf, diskettestation en cd-rom speler. Daarnaast heeft de Armada 110s een full size toetsenbord met vier toetsen voor eenvoudige toegang tot Internet. Deze toetsen kunnen worden geprogrammeerd om rechtstreeks toegang te krijgen tot de Compaq Online Services, of andere favoriete Internet sites, bestanden of applicaties. Voor de Armada 110s heeft Compaq een CarePaq in haar portfolio dat een uitbreiding van de garantie mogelijk maakt.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie