Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen van de gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Fietsen stallen bij de tunnel

Het Stationsplein moet leeg! Alle fietsen die nu nog voor het station staan moeten verhuizen naar alternatieve locaties totdat de nieuwe fietsenstalling klaar is.

BOUWEN EN WONEN - Inmiddels zijn de tijdelijke fietsenstallingen aan de Stationsweg en de LUMC-zijde van het station in gebruik genomen. Vanaf volgende week woensdag worden fietsenrekken geplaatst bij de Joop Walenkamptunnel, die het busstation en het LUMC verbindt. Hier kunnen straks 550 fietsen staan. De nieuwe locaties zijn herkenbaar aan hoge masten met daarop een fiets. Ze staan ook aangegeven op de informatiezuil voor het station.
Half mei zal de laatste alternatieve locatie in de U-bocht tussen de Rijnsburgerweg en de Schipholweg gereedkomen. Dan moeten alle fietsen definitief van de huidige stallingsplaats voor het station zijn verdwenen. Onder meer door een sticker op het zadel en via de informatiezuil worden de fietsers op de hoogte gesteld van de veranderingen.

Fiets Fout = Fiets Weg
De gemeente treedt op tegen fout geparkeerde fietsen. In het kader van het beleid 'Fiets Fout = Fiets Weg' worden fietsen die buiten de beugels zijn neergezet meegenomen naar het opslagcentrum aan de Oude Vest 215. Daar kunnen ze op maandag (van 12.00-13.00 uur) en donderdag (van 19.30-20.30 uur) op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van het slot worden afgehaald.
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de heer B. Smits, opzichter van het gemeentelijk Ingenieursbureau (071-5165935).

Binnenkort begint de gemeente met de bouw van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein. Alle fietsen moeten verhuizen naar tijdelijke stallingen bij het station. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie