Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De gemeente Leiden en de nieuwe voorrangsregel

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Nieuwe voorrangsregel vanaf 1 mei 2001

Alle bestuurders van rechts gaan straks voor

Fietsers en bromfietsers van rechts krijgen vanaf 1 mei voorrang op gelijkwaardige kruisingen. De nieuwe verkeersregel moet leiden tot een grotere veiligheid in het verkeer.

BOUWEN EN WONEN - Onduidelijkheid in het verkeer leidt tot onveiligheid. Vandaar dat de voorrangsregels worden aangepast. Vanaf 1 mei moeten automobilisten dus ook stoppen voor fietsers, bromfietsers en bestuurders van een invalidenvoertuig die van rechts komen. Ook paard en wagen, ruiters en mensen die paarden of vee begeleiden, krijgen voorrang als zij op een gelijkwaardige kruising van rechts komen. De nieuwe voorrangsregel geldt niet voor voetgangers, skaters, skeelers en steppers.

De regels voor voorrangswegen en voorrangskruisingen blijven hetzelfde. Bestuurders op een voorrangsweg blijven voor gaan, ook na 1 mei. Ook voor onverharde wegen en uitritten blijven de regels ongewijzigd. Bestuurders op een onverharde weg verlenen voorrang aan alle bestuurders op een verharde weg. Bestuurders die uit een uitrit komen moeten voorrang verlenen aan de overige weggebruikers. Algemene informatie over dit onderwerp is te vinden op de website www.veiligverkeer.nl of op de site van het ministerie van Verkeer en Waterstaat: www.minvenw.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie