Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tryllia onderscheiden als ICT Bedrijf van het jaar

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

TRYLLIAN ICT BEDRIJF VAN HET JAAR

AMSTERDAM, 20 april 2001 - Gisteren is Tryllian onderscheiden als ICT Bedrijf van het jaar tijdens de eerste uitreiking van de Nationale ICT Awards. De uitreiking van deze prestigieuze Award vond plaats in het NEMO, het technologiemuseum in Amsterdam.

De onderscheiding is een erkenning van Tryllian's visie, inzet en ondernemerschap. Andere genomineerden in de categorie ICT Bedrijf van het jaar waren InterEstate en Intersil (voorheen NoWires Needed).

De Nationale ICT Awards zijn een initiatief van het vakblad Computable, FENIT/Vereniging ICT Nederland en The Internetworking Event. Het doel van de Awards is om de ICT-sector op een positieve manier in het nieuws te brengen. De Nationale ICT Awards 2001 zijn mede mogelijk gemaakt dankzij Microsoft en zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt.

"Tryllian is tot ICT Bedrijf van het jaar gekozen, omdat zij zelf innovatieve en geavanceerde programmatuur ontwikkelt. Het is één van de eerste bedrijven dat een intelligente, mobiele agent heeft ontwikkeld.Tryllian heeft ondertussen ook internationaal naam gemaakt, wat een positieve uitstraling heeft op de totale Nederlandse IT-sector. Tryllian maakt een sterke groei door, het bedrijf heeft inmiddels 75 werknemers, kantoren in zowel Silicon Valley als Amsterdam, het eerste product, ADK 1.1 is onlangs gelanceerd en de tweede financieringsronde in februari heeft elf miljoen euro opgeleverd," aldus Pieter Liefkens, één van de juryleden.

De jury bestond uit diverse deskundigen: Joop Wijn, lid van de Tweede Kamer en ICT-specialist van het CDA, Prof. dr Soete, hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de Universiteit Maastricht, Drs van Scheijen, directeur van de Directie Electronica, Diensten en Informatietechnologie van het Ministerie van Economische Zaken, Prof. dr ir Huizer, hoogleraar Internet Toepassingen aan de Universiteit Twente en Ir Liefkens, voorzitter van de Vereniging ICT Nederland.

"Tryllian heeft nooit de gebaande paden gevolgd" aldus Christine Karman, directeur en oprichter van Tryllian. "Deze onderscheiding bevestigt dat onze keuze om zelf onze technologie te ontwikkelen en commercieel inzetbaar te maken, succesvol is. Bovendien laat het zien dat Nederlandse bedrijven meer kunnen dan alleen dienstverlening en consultancy."

Naast de uitreiking van de Award voor ICT Bedrijf van het jaar, waren er ook onderscheidingen voor Ton Risseeuw als ICT Personality van het jaar en i3-solutions als ICT Start-up van het jaar.

Tryllian
Tryllian is een toonaangevende ontwikkelaar van mobile agent technologie. Mobile agents staan voor een nieuwe manier van software-ontwikkeling. Agents creëren nieuwe mogelijkheden voor het ontsluiten van informatie en de ondersteuning van processen in heterogene en gedistribueerde IT-omgevingen. Voor de bouw van mobile agent applicaties heeft Tryllian de ADK (Agent Development Kit) ontwikkeld. Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft kantoren in Amsterdam en Oakland, Californië. Voor meer informatie, zie www.tryllian.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ezra van Tiel
Applied Communications
Tel. 020 531 3738
(ezra@appliedcom.com)

Armando Parisi
Tryllian
Tel. 020 850 8000
(armando@tryllian.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie