Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste Raden A. Kartiniprijs gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-12: Uitreiking eerste Raden A. Kartiniprijs

Op zaterdag 21 april a.s. zal wethouder Jetta Klijnsma van Emancipatie om 16.00 uur in theater Concordia aan het Hoge Zand 42 voor de eerste keer de Raden A. Kartiniprijs uitreiken. Met deze nieuwe gemeentelijke prijs wordt een persoon onderscheiden die zich sterk inzet voor de emancipatie en belangenbehartiging van allochtone vrouwen en meisjes in Den Haag.

De jury heeft vanuit de vele voordrachten drie genomineerden geselecteerd, te weten:

*

Sana El Gerawy, een Iraakse vrouw die zich onder meer sterk maakt voor haar eigen doelgroep, samenwerking met andere groepen vluchtelingenvrouwen en hun integratie in de Haagse samenleving;
*

Mevr. Messaoudi stimuleert Marokkaanse vrouwen en meisjes tot het volgen van taalcursussen en beroepsopleidingen om zich te kunnen ontplooien en ontwikkelen;

*

Berin Sayin, directeur van stichting Yasmin, is al jaren lang dé ambassadrice voor de Turks en Arabisch sprekende vrouwen.

Tijdens de uitreiking maakt Lilian Callender, voorzitter van de jury, bekend wie van deze drie kandidaten de winnares van de Raden A. Kartiniprijs 2001 wordt. In het programma, dat op cabareteske wijze wordt gepresenteerd door Funda Mujde is onder meer ruimte gemaakt voor een korte lezing over het leven van Kartini door Elisabeth Keesing en voor een optreden van de Javaanse dansgroep Budoyo Mekar Sari.

12 april 2001

last update: 12 april 2001 ;pag.: 6768; auteur: 77 12 april 2001 - pag. 6768 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie