Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Schoolkrant Awards

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INFO CENTRUM PAPIER EN KARTON

De schoolkrant geeft stem aan leerlingen

Iedere school hoort natuurlijk een eigen schoolkrant te hebben. Niet alleen omdat het leuk is om kopij van jezelf en je medeleerlingen in druk te zien, maar ook omdat vrijheid van meningsuiting een grondrecht is voor iedere leerling. En waar kun je je meningen beter kwijt dan in de schoolkrant, het blad dat door de hele school gelezen wordt? Want daarin bereik je de mensen met wie je tijdens je opleiding optrekt.

Op zaterdag 21 april 2001 organiseert het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM) voor het vijfde achtereenvolgende jaar de uitreiking van de Schoolkrant Awards. Het MIM, dat deel uitmaakt van de Hogeschool van Amsterdam, is deze wedstrijd begonnen om het maken van goede schoolkranten te stimuleren. Vanaf volgend jaar is het Informatiecentrum Papier en Karton medeorganisator in de daartoe opgerichte gezamenlijke stichting Schoolkrant Awards. Het Informatiecentrum kweekt interesse voor papier in al zijn facetten en publiceerde eerder onder meer de bekende brochure Schlkrnt Adviesgids, Handleiding voor het maken van schoolkranten.

Om 13.30 uur wordt een persconferentie gehouden onder leiding van 2e kamerlid Boris Dittrich over de toekomst van de Schoolkrant Awards. Aansluitend vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd Beste Schoolkrant van Nederland 2001. De columniste van VIVA, Suzanne Rethans zal de prijzen uitreiken. De genomineerde en (onder embargo tot 21 april 14.00 uur) winnende schoolkrantredacties zijn op te vragen bij: Mireille Smits van Oyen, telefoon 020 595 22
03.

Lokatie prijsuitreiking: Hogeschool van Amsterdam, gebouw Leeuwenburg, Weesperzijde 190, Amsterdam (pal naast het Amstel station).

Volgend jaar worden Awards uitgereikt voor de beste schoolkranten in twee categorieën, basisscholen (Junior Award) en voortgezet onderwijs/mbo. Er zijn Awards te verdelen voor: Beste Schoolkrant 2002
Beste Schoolkrant Website 2002
Beste Schoolkrant Vormgeving 2002
Beste Schoolkrant Column 2002
Scholierenprijs 2002 (publieksprijs)

In totaal worden dus 10 Schoolkrant Awards uitgereikt. Voor elke categorie worden steeds drie schoolkrantredacties genomineerd. Alle genomineerde redacties krijgen een prijs, maar per categorie krijgt er uiteindelijk maar één de Award.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie