Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Rijn en Venen

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-04-2001

Politiebericht Utrecht: Rijn en Venen, 11.45 uur
Open Dag Doe EFFE Normaal succesvol verlopen!

WOERDEN - 633 leerlingen van 29 basisscholen uit Woerden, Harmelen, Zegveld en Kamerik bezochten donderdag 19 april het politiebureau in Woerden. Deze dag was georganiseerd in het kader van het schoolproject Doe EFFE Normaal , een initiatief van de politie in samenwerking met de scholen en de gemeente Woerden.

Door de MKZ-problematiek kwamen de demonstraties verzorgd door de politiehonden helaas te vervallen. In verband met de inzet van de M.E. waren ook de M.E.voertuigen niet beschikbaar. Door de financiële inbreng van de gemeente Woerden werden de leerlingen uit Harmelen, Kamerik en Zegveld nu door een bus van een vervoersmaatschappij bij hun school opgehaald en weer teruggebracht.

Ondanks dat er geen politiehonden waren, bleef er voldoende over om van te genieten en kennis te maken met het echte politiewerk. Zo was er een rondleiding door het bureau en werden buiten op het parkeerterrein diverse demonstraties gegeven. De politiepaarden gaven een staaltje van hun beste kunnen. Agenten wisten boeven met pistolen gewapend op een veilige manier uit de auto te praten en gespecialiseerde getrainde politiemensen lieten zien hoe zij adequaat gecompliceerde opdrachten snel en accuraat uitvoerden.

In het politiebureau was een route uitgezet die de leerlingen leidde langs interessante onderdelen zoals het afnemen van vingerafdrukken, het blazen op een apparaat om alcoholgebruik te testen, het bekijken van de arrestantenruimte. Het gevarieerde programma bood de leerlingen volop de gelegenheid om kennis te maken met het echte politiewerk.

Het bezoek aan het politiebureau is onderdeel van het schooladoptieproject Doe EFFE Normaal waar de politie inmiddels een flink aantal jaren zeer positieve ervaringen mee heeft opgedaan. Het project is opgezet met de bedoeling om pro-actief richting scholen op te kunnen treden. Wijkagenten bezoeken met regelmaat de scholen en bespreken aan de hand van lesbrieven voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 onderwerpen als verkeer, diefstal, zinloos geweld, discriminatie en gok-, drank- en drugverslaving.

Het schoolproject wordt financieel ondersteund door de betrokken gemeente.

Verkeersongeval letsel

WOERDEN Vrijdagmorgen rond kwart over acht vond op de Cattenbroekerweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Hierbij raakte een 15-jarige fietser uit Woerden gewond.

De fietser kwam uit de Cattenbroekerlaan en wilde de van de Duijn van Maassamlaan in rijden. Door de laagstaande zon zag hij de auto met een 24-jarige bestuurder uit Woerden niet naderen. Door de aanrijding viel hij van zijn fiets en kwam met zijn hoofd op het asfalt terecht. In afwachting van de ambulance werd de jongen naar een huisarts in de directe omgeving gebracht. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. In het ziekenhuis Hofpoort werd hij later op de dag verder onderzocht.

Winkeldief opgepakt

WOERDEN Vrijdagmiddag omstreeks kwart over vijf werd door de politie bij een winkel aan de Jaap Bijzerweg twee verdachten, een 23-jarige en een 25-jarige beiden uit Rotterdam aangehouden.

De 23-jarige man had artikelen gestolen en in een tas gestopt. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, waarop hij het op een lopen zetten. Een personeelslid zette de achtervolging. Een passerende politieman wist de verdachte vast te pakken en te boeien. Op aanwijzing van het winkelpersoneel werd ook een 25-jarige man aangehouden.
Na verhoor op het politiebureau bleef onduidelijk wat de rol van de 25-jarige verdachte was bij de diefstal. Hij werd na verhoor heengezonden. De 23-jarige verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij deed afstand van de gestolen goederen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie