Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-04-2001 Persbericht district Maastricht
Zaterdag 21 april 2001

District Maastricht

Maastricht - Aanhouding na straatroof

Op vrijdagavond, omstreeks 23.30 uur werd een 22 jarige inwoonster van Maastricht het slachtoffer van een straatroof. De vrouw bevond zicht in een bushuisje gelegen aan de Oeslingerbaan toen een man op haar af kwam. De man bedreigde haar door een aansteker voor haar gezicht te houden en trachtte vervolgens haar handtas uit haar handen te rukken.

Het slachtoffer hield haar tas echter stevig vast. Uiteindelijk viel de tas en de inhoud op de grond. De verdachte griste de beurs van de vrouw weg en zette het op een lopen in de richting van de Camphaag. De vrouw waarschuwde bij de eerste de beste woning de politie. Aan de hand van het verstrekte signalement werd in de omgeving een onderzoek ingesteld. Omstreeks 01.00 uur werd op de Scharnerweg een 24 jarige man die volledig aan het signalement voldeed aangetroffen. De verdachte werd aangehouden. Bij de fouillering werd het in de beurs aanwezige geld aangetroffen alsmede de aansteker waar hij mee gedreigd had. Hij werd voor het verdere onderzoek ingesloten.

Maastricht - Aanhouding

In het politiebureau werd in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 00.24 uur, een 22 jarige inwoner van Eschweiler aangehouden. De man had in Aken de taxi naar Maastricht genomen. Hier aangekomen zij hij dat hij geen geld had om de rit te betalen en dat de chauffeur maar naar de politie in Eschweiler moest rijden. Hierop reed de chauffeur naar het politiebureau in Maastricht waar de man uit de auto werd gehaald. Even later bleek dat uit de taxi ook nog een GSM was gestolen. De telefoon werd bij de verdachte tijdens de fouillering aangetroffen. Hij werd voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie