Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grootscheepse Europese alcoholcontrole

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-04-2001
Persbericht Regionaal, 14.45 uur

Europese alcoholcontrole

UTRECHT- Afgelopen nacht vond in Nederland een grootschalige alcoholcontrole plaats, waarbij op 231 locaties controleposten werden ingenomen. De actie maakt deel uit van een grootscheepse Europese alcoholcontrole. De centrale actie wordt vanuit The Metropolitan Police Service in Londen gecoördineerd. De internationale samenwerking is bedoeld de automobilisten en andere weggebruikers te laten weten dat alcohol in het verkeer nergens in Europa wordt getolereerd.

In ons land werden op 231 verspreide locaties 49.934 automobilisten gecontroleerd. In 886 gevallen was teveel alcohol gedronken en volgde een proces-verbaal. Onder deze chauffeurs hadden 91 een score van 1.3 of hoger. Van deze bestuurders is het rijbewijs ingenomen. De hoogst gemeten alcoholscore was 2.25 promille. De politie en de Koninklijke Marechaussee zetten tijdens de actie 1.279 personeelsleden in.

In de regio Utrecht werd op verschillende locaties gecontroleerd. In totaal werden 1100 automobilisten gecontroleerd. In 20 gevallen was teveel alcohol gedronken en volgende proces-verbaal. Er werden daaropvolgend 3 rijbewijzen ingevorderd. In het district Binnensticht werd naast de alcoholcontrole ook een snelheidscontrole gehouden. Op de Oranje Nassaulaan, Soestdijkseweg zuid kregen 35 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden. In het gebied werd ook met een onopvallende surveillance auto gesurveilleerd. Hierdoor werd gezien dat een automobilist op de N237, 148 kilometer per uur reed terwijl hier 80 is toegestaan. Op de Kon. Wilhelminaweg reed een automobilist 101 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Van deze snelheidsduivels werd het rijbewijs ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie