Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

322 Dutch Spitfire Squadron RAF herleeft in Soesterberg

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 14 APRIL 2001

322 Dutch Spitfire Squadron RAF herleeft

tijdens het Nationale Museumweekend in het
Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg

Eén van de Spitfires van het 322 Squadron

Tijdens het Nationale Museumweekend op 21 en 22 april zal in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg het legendarische 322 Dutch Spitfire Squadron RAF herleven.

Het 322 Squadron kwam in 1943, onder impuls van vooral ZKH Prins Bernhard in Engeland tot stand en speelde een vooraanstaande rol in de geallieerde oorlogvoering tegen Duitsland. Het maakte vooral naam bij de bestrijding van de Duitse V-1's. Verder nam het in de laatste fase van oorlog vele verkenningsmissies voor zijn rekening en verleende het luchtsteun aan de oprukkende grondtroepen.

Even te zien
Het nationale thema `Even te zien', waarbij oude museumstukken uit de depots gehaald worden, krijgt in het Militaire Luchtvaart Museum op een bijzondere manier gestalte door de aanwezigheid van het 322 Dutch Spitfire Re-enactment Squadron.

De leden van deze groep portretteren het dagelijks leven van het squadron aan de hand van authentieke materialen, zoals bijvoorbeeld uniformen, bewapening en andere attributen. De re-enactors zullen zich tijdens het Nationale Museumweekend installeren bij de Spitfire op het buitenterrein van het Militaire Luchtvaart Museum. Een belangrijk stukje vaderlandse geschiedenis wordt zo opnieuw in beeld gebracht. Bezoekers kunnen sfeer komen proeven en vragen stellen over het leven en werken in het 322 Squadron tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tevens vertoont het museum tijdens het Nationale Museumweekend historische films over de militaire luchtvaart.

Waar te vinden
U vindt het museum aan het einde van de Kampweg aan de rand van het vliegdorp Soesterberg in de provincie Utrecht. Het is gemakkelijk te bereiken via de A28, afslag Soesterberg.

Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag, beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

Het Militaire Luchtvaart Museum is niet alleen tijdens het Nationale Museumweekend, maar ook door het hele jaar heen gratis toegankelijk

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie