Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noordbrabants Museum Den Bosch tijdens Museumweekend

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
's-Hertogenbosch, april 2001

Nationaal Museumweekend 2001
Zaterdag 21 en zondag 21 april 2001

Op zaterdag 21 en zondag 22 april vindt het Nationaal Museumweekend 2001 plaats. Het thema dit jaar is op voorstel van staatssecretaris Rick van der Ploeg Even te Zien! De vaste collecties van de Nederlandse musea staan daarmee dit jaar in het centrum van de belangstelling. De vaste collecties van het Noordbrabants Museum - geschiedenis en kunst - worden vanaf het museumweekend op een nieuwe manier ontsloten voor het publiek door middel van een audiotour en spiksplinternieuwe zaalteksten met verwijzingen naar andere Brabantse musea.

Naast de audiotour (te huur in de museumwinkel à fl 5,-) kunnen bezoekers tijdens het Nationale Museumweekend op een aantal andere manieren de collecties van het museum leren kennen. Zo is er voor kinderen een nieuwe gratis kijkwijzer verkrijgbaar Van Kijken wordt je Wijzer! waarin de Boommens van Jeroen Bosch centraal staat. Op beide dagen zijn er gratis rondleidingen door de vaste collecties en de exposities Panorama op de Wereld en Achter de Horizon. Aanvang van deze rondleidingen om 13.00 uur en 15.00 uur. Vertrek vanuit het trappenhuis naast de entreehal.

Het Noordbrabants Museum (inclusief Het Tuincafé en het museumterras) is tijdens het museumweekend op beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Op alle entreeprijzen wordt tijdens dit weekend een korting van 50% gegeven en op alle producten in de museumwinkel wordt 10% korting gegeven (met uitzondering van de catalogus Panorama op de Wereld). Voor meer informatie over de activiteiten tijdens het Nationaal Museumweekend kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Noordbrabants Museum, tel.nr. 073 - 68 77 877.

Wandelen door de stad
Behalve de speciale activiteiten in het Noordbrabants Museum, kunnen bezoekers tijdens het Nationaal Museumweekend ook deelnemen aan een aantal andere activiteiten die het museum met de omliggende omgeving verenigen. De stichting Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, die medio april verhuist van de Kruisstraat 34 naar het adres Verwersstraat 19a, verzorgt met ingang van het Nationaal Museumweekend een nieuwe stadswandeling: Jeroen Bosch en zijn Stad. Tijdens deze wandeling wordt een cultuurhistorisch verband gelegd tussen de kunstenaar, zijn tijd, zijn medebewoners en nog bestaande panden waar hij woonde en werkte. Voor meer informatie over deze stadswandeling, kunt u bellen met het secretariaat van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, tel.nr. 073- 613 50 98.

Combi-ticket met de Groote Stroom
Ook kunnen bezoekers hun bezoek aan het museum combineren met een vaartocht over de Groote Stroom. Bezoekers kunnen zich (eerst) door enthousiaste schippers laten meevoeren over het schilderachtige eeuwenoude Bossche waterloopstelstel. Na afloop van de vaartocht krijgen ze op vertoon van hun combi ticket koffie of thee in het Noordbrabants Museum. Daarna kunnen ze het prachtige museumcomplex bezoeken en bijvoorbeeld hun vaarroute nog eens herbeleven op de historische afdeling van het Noordbrabants Museum. De combi-tickets kunnen uitsluitend worden gekocht bij De Groote Stroom, Nachtegaalslaantje 1, 's-Hertogenbosch, tel. nr. 073 - 614 72 17 en zullen ook na het Nationaal Museumweekend verkrijgbaar zijn. Een combi-ticket kost * 25,- per persoon all-in. Op deze prijs zijn géén andere kortingsregelingen van toepassing.

Aan de redacties:

Voor meer informatie over het Nationaal Museumweekend kunt u contact opnemen met Rick Vercauteren, hoofd communicatie, tel.nr. 073 - 68 77 807 of per e-mail (rvercauteren@noordbrabantsmuseum.nl)

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808
fax. 073-6877899

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie