Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brede School Heuvel in Breda organiseert manifestatie

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

17-04-2001

Brede School Heuvel organiseert manifestatie voor leerlingen uit Heuvel

De Brede School Heuvel (in oprichting) organiseert op zaterdag 21 april een manifestatie voor leerlingen uit Heuvel. Bij de Brede School zijn de basisscholen Keysersmolen en de Vlier, wijkbelang Heuvel, Vertizontaal, COKB, GGD, Sprong en de gemeente betrokken. De wethouders Van Beusekom, Heerkens en De Werd zullen het ochtendprogramma van de manifestatie bijwonen.
De dag bestaat uit een ochtendprogramma en een middagprogramma voor leerlingen van 2 tot 15 jaar.

Het ochtendprogramma speelt zich af in het voormalige gemeentehuis van Ulvenhout, Wilhelminaplein 5. Van 10.00 tot 12.00 uur gaan de leerlingen van groep 8, in totaal zon 50 à 60, met elkaar in en aan de slag in de raadszaal.
De leerlingen zijn verdeeld in collegeleden en raadsleden. Zij spelen die ochtend de gemeenteraad na.
De leerlingen krijgen advies en bijstand van professionals. De wethouders Van Beusekom, Heerkens en De Werd treden die ochtend op als coach.

De leerlingen zijn in de week vóór de 21e op school goed voorbereid. Er is een vereniging opgericht en via verkiezingen is een bestuur tot stand gekomen. Het bestuur heeft tot taak een voorstel te doen aan de verenigingsleden om in Heuvel bijvoorbeeld knikkerpotjes voor kinderen aan te leggen. Via overredingskracht zal blijken of het voorstel het haalt.

Het middagprogramma vindt plaats op verschillende locaties in Heuvel van 13.30 tot 16.00 uur voor alle kinderen van 2 tot 15 jaar. 0 3 jaar: programma in de peuterspeelzaal in buurthuis de Keet Talmastraat 87.
4 9 jaar: verzamelen in buurthuis de Keet. Daar vandaan in optocht naar het Thorbeckeplein voor het spelen van een piratenspel.
10 15 jaar: sportactiviteit op sportterrein Heemskerkstraat. Als verrassing komen enkele voetballers van NAC de leerlingen aanmoedigen.

Breda, 17 april 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie