Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurmanifestatie 'De natuurlijke tuin' in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 21-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Natuurmanifestatie 'De natuurlijke tuin'

De gemeente Zoetermeer organiseert samen met de natuurorganisatie Groei en Bloei op zaterdag 21 april a.s. de manifestatie "De Natuurlijke Tuin". De manifestatie vindt plaats op het Promenadeplein, van 10.00 tot 16.00 uur. Naast Groei en Bloei doen ook andere organisaties hieraan mee, zoals Egelopvang Zoetermeer, de ecokids van het IVN, Milieudefensie en WNF, afdeling Zoetermeer. Thema van de manifestatie is "Natuur in de buurt".

'Boomspiegels'
Voor de natuur in een stad als Zoetermeer zijn de grote en kleine stukken groen van grote waarde, vooral als ze op een natuurvriendelijke manier worden ingericht.
Een mooi voorbeeld van 'Natuur in de buurt' zijn de zgn. 'boomspiegels'. Dit zijn de stukjes grond rondom een boomstam, die er vaak minder fraai uitzien. Zoetermeerders kunnen in hun buurt een boomspiegel adopteren en zelf inrichten. Zij kunnen dit doen door mee te doen met 'Groene Koppenplan' dat tijdens de manifestatie wordt geïntroduceerd.
Bent u hierin geinteresseerd, dan kunt u bij uw wijkpost een paal met een groene kop halen, die in de geadopteerde boomspiegel wordt geplaatst om deze zo herkenbaar te maken.

Aanbiedingen
Nieuw dit jaar zijn de aanbiedingen die elk uur door twee medewerkers van de verenigingen op het Promenadeplein worden omgeroepen. Groei en Bloei geeft informatie over hoe u natuur in de buurt kunt stimuleren en geeft een aantrekkelijke korting op het lidmaatschap. Zoetermeerse imkers delen een nieuwe folder uit, IVN heeft een excursie-overzicht in de kraam en de zoekkaart 'Planten tussen steen' in de aanbieding. Verder kunt u gebruik maken van een bouwpakket voor een egeltrapje van de Egelopvang, zonnebloemzaden voor de actie "Wie kweekt de grootste zonnebloem", aangeboden door de wijktuinen, informatie over het maken van vogelhuisjes en (kleine) dieren bekijken van Stadsboerderij
Het Buitenbeest. Of u kunt een vogelhuisje kopen of wilde planten en
-zaden.

Natuurpad Voorweg
In de wijk Meerzicht is het Natuurpad Voorweg aangelegd. De manifestatie is een mooie gelegenheid om deze nieuwe route aan de Zoetermeerse bevolking te presenteren. Ook heeft De Soete Aarde een vogelzoekkaart gemaakt, die door kinderen kan worden ingekleurd.

Demonstraties
Behalve presentaties kunt u ook demonstraties verwachten. Zo kunt u zien hoe je van wilgentenen een obelisk kunt maken en later met klimop kunt laten begroeien.
Tot slot krijgen de eerste 100 bezoekers een gratis zakje compost mee naar huis.

Voor meer informatie kunt u terecht bij De Soete Aarde, telefoon (079) 346 9012 of bij Groei en Bloei, telefoon (079) 341 0067 (mw. Wesdijk)Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 6 April 2001 (17:10)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie