Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Divers 22-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 22 april 2001

Dagelijkse persberichten

Groningen: bromfietser onder invloed
Zaterdagavond heeft de politie een 25-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed (1,4 promille). De man negeerde verkeerstekens en reed zonder helm. Op de Verlengde Hereweg werd hij aan de kant gezet. De man is eerder aangehouden geweest voor een alcoholmisdrijf. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en is met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: overtreding verblijfsverbod
Zaterdagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij in een portiek in de Oude Kijk in t Jatstraat werd aangetroffen. De man heeft een verblijfverbod voor het betreffende gebied. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: Illegale vreemdelingen aangehouden
Zaterdagavond heeft de politie tijdens een prostitutiecontrole in de Muurstraat een 52-jarige vreemdeling aangehouden. De man werd aangetroffen op een wc en bleek zich niet bij de politie gemeld te hebben bij het begin van zijn verblijf in Nederland. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld voor onderzoek.

Groningen: proces-verbaal voor belediging
Zaterdagnacht heeft de politie een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De politie ging na een melding van overlast naar het Roer, waar een groep jongeren stond. Tijdens een gesprek tussen de groep en de agenten deed de 18-jarige dusdanig irritant dat deze even apart werd genomen. Daarop begon hij de agenten te beledigen en werd aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: straatroof
Zaterdagnacht is een 31-jarige man in de Herestraat beroofd van zijn geld. De man werd door twee onbekende mannen in een winkelportiek geduwd, waar hem zijn portemonnee afhandig werd gemaakt. Toen het slachtoffer achter de twee aanrende, werd de portemonnee op straat gegooid. Het geld was inmiddels weg. Een zoekactie naar de daders in het centrum leverde niets op.

Groningen: diefstal uit café
Zaterdagnacht heeft de politie een 23-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij in een café aan de Grote Markt twee flesjes drinken had gestolen. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Zaterdagavond heeft de politie op de Gorechtkade een 21-jarige man aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige stadjer. Het slachtoffer werd op de Oosterhamrikkade aangepakt door een aantal personen en liep verwondingen op aan het gezicht. Terwijl het ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde, kon deze een van de daders aanwijzen in een verderop staand groepje jongeren. Daarop hield de politie de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken fietser op A7
De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed op de A7. De politie wachtte de man op beneden bij de afslag Westerbroek. Hij had een alcoholpromillage van 1,4 en is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Groningen: inbreker aangehouden
Zaterdagnacht heeft de politie een 40-jarige man uit Groningen aangehouden in een woning aan de Westersingel. De man was daar op heterdaad betrapt door de thuiskomende zoon van de 53-jarige bewoner van het pand. De politie heeft de inbreker ingesloten.

Winsum: wildplasser bekeurd
Zondagmorgen heeft de politie een 24-jarige man uit Westernieland bekeurd voor urineren in het openbaar. Op de Hoofdstraat stond de man tegenover een grote groep wachtenden voor taxis zijn behoefte te doen. Hij vertelde de agenten dat hij het er volstrekt mee was dat hij een bekeuring kreeg.

De Wilp: ongeval met alcohol
Zaterdagnacht heeft de politie een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden toen hij onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte. De man was met hoge snelheid over de Jonkersvaart gereden en ging ter hoogte van de kruising met de Koppelweg rechtdoor. Daarbij reed hij door een schrikhek, afrastering en een hekwerk en kwam enige tientallen meters verderop in een weiland tot stilstand. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,9. Het rijbewijs werd van hem ingevorderd, waarna deze het bureau met een dagvaarding mocht verlaten.

Foxhol: dronken bestuurder
Zaterdagnacht heeft de politie op de Woldweg een 36-jarige man uit Foxhol aangehouden voor een alcoholmisdrijf. Hij zat achter het stuur met een alcoholpromillage van 1,9 promille. De man is in het verleden al eens eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen en bij het verlaten van het bureau kreeg hij een dagvaarding mee naar huis.

Veendam: alcoholcontrole
Zaterdagnacht heeft de politie het verkeer op drie wegen vanuit het centrum aan een blaastest onderworpen. Van de 117 gecontroleerde bestuurders had niemand te veel gedronken om niet achter het stuur te mogen zitten.

Wildervank: man aangehouden
Zaterdagnacht heeft de politie een 22-jarige man uit Wildervank aangehouden voor vernieling. De man was door de eigenaar van een cafetaria op de Apollolaan op straat gezet, toen hij een bord kapot had gegooid. Daarop gooide de man even later een steen door de ruit van de cafetaria. De eigenaar kon hem pakken en leverde hem aan de gearriveerde politie. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: Bromfietser zonder helm
Zaterdagnacht heeft de politie op het Boterdiep ZZ een 23-jarige man bekeurd voor het rijden zonder helm op een bromfiets.

Termunterzijl: verkeersongeval
Zaterdagmiddag zijn een 32-jarige motorrijder en een 15-jarige fietser gewond geraakt op de Schepperbuurt. Het ongeval gebeurde toen de motorrijder de links afslaande fietser wilde inhalen en beiden tegen de grond sloegen. Beide slachtoffers werden met handletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Delfzijl.

Rottum: verkeersongeval
Zaterdagmiddag zijn een 19-jarige man uit Kantes en een 20-jarige man uit Doodstil gewond geraakt bij een ongeval op de Doodstilsterweg. Beiden zaten in een auto op weg naar Rottum toen de hard rijdende 19-jarige bestuurder een stuurfout maakte en daardoor in de slip raakte. De auto boorde zich vervolgens in een slootwal, maar werd door de kracht op het bouwland erachter geslingerd. De inzittende werd met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder had daarnaast ook een gebroken arm opgelopen. Beiden droegen geen veiligheidsgordel.

Winschoten: man aangehouden na steekpartij
Zaterdagnacht heeft de politie op de Blijhamsterstraat een 16-jarige jongen uit Winschoten aangehouden, omdat hij een 27-jarige man uit Oude Pekela tijdens een grote vechtpartij met een mes had gestoken. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis, waar een mespuntje uit zijn schedel werd gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: drie mannen aangehouden
Zaterdagnacht heeft de politie drie mannen, 19, 32 en 36 jaar uit Musselkanaal, aangehouden, nadat zij een tas uit een café aan de Kruisstraat hadden gestolen. De drie werden door bezoekers achterhaald en meegenomen naar het café. Toen de politie arriveerde om mannen naar het bureau over te brengen trof zij een zeer dreigende sfeer aan. Een aantal bargasten waren dusdanig opgefokt, dat de agenten met moeite konden voorkomen dat de drie mannen door bezoekers berecht zouden worden. Toen de politie de drie mee wilde nemen, keerde de agressie naar de agenten. Meerdere eenheden kwamen naar het café, zodat de drie mannen alsnog konden worden aangehouden.

Leek: bestuurder onder invloed botst
Zaterdagmorgen heeft de politie een 67-jarige man uit Leek op de Waezenburglaan aangehouden voor het rijden onder invloed (0,9 promille). De man nam de bocht om zijn auto in een parkeerhaven te steken iets te ruim en raakte een andere auto. De man is met een rijverbod en dagvaarding heengezonden.

Westerbroek: fietser gewond
Zaterdagmiddag is een 31-jarige man uit Groningen gewond geraakt toen hij op het fietspad van de N860 ten val kwam. De fietser moest remmen voor een vrouw met een kinderwagen, die daar liep in verband met de drukte voor de tewaterlating van een groot schip. De man kwam met het gezicht tegen het wegdek en was eventjes buiten bewustzijn. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Oude Pekela: fietsdieven aangehouden
Zaterdagmorgen heeft de politie twee jongens van 13 en 15 jaar uit Oude Pekela aangehouden voor het stelen van een snorfiets van een 53-jarige plaatsgenootte. De jongens werden met het voertuig aangetroffen op de Raadhuislaan en konden op de vragen van de politie geen antwoord geven. De vrouw stond inmiddels in tranen op straat te zoeken en was blij dat ze haar snorfiets weer terug zag. De twee jongens zijn na verhoor overgedragen aan de ouders.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, telefoonnummer 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie