Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 12.00 uur
Daders vernielingen aan autos opgepakt

SOEST Zaterdagavond rond tien uur werd de politie gestuurd naar de Nieuwegracht. Een getuige had gezien dat een groep jongens autos aan het vernielen waren.
Op de Koningsweg sprak de politie twee jongens aan. Uit het gesprek bleek dat zij niets met de vernielingen te maken hadden. Na een kort onderzoek op de Nieuwegracht bleek dat een getuige, een 24-jarige man uit Westbroek een 16-jarige verdachte uit Soest vast had gehouden tot de komst van de politie.
Na een eerste korte verhoor op het politiebureau ontkende de verdachte iets met de vernielingen te maken te hebben. Besloten werd hem voor nader onderzoek in te sluiten.

Snelheidscontroles

SOEST Op de Koningsweg werd zaterdagmiddag van half drie tot kwart voor vijf op snelheid gecontroleerd. Van de 1937 passerende voertuigen reden 258 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/h op een weg waar 50 km/h mag worden gereden.

Op de Biltseweg werd van negen tot half tien savonds een snelheidscontrole gehouden. Van de 188 passerende voertuigen reden 20 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/h daar waar 80 km/h mag worden gereden.

Hardrijder aangehouden

SOEST Op de Steenhoffstraat werd zaterdagochtend een 18-jarige bromfietser aangehouden. De man reed te hard en na onderzoek bleek ook dat de remmen niet goed werkten.
Met een proces-verbaal van 230 gulden werd hij heengezonden.

Toezicht

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Naar aanleiding van klachten voor het parkeergedrag rondom de voetbalvelden op de Westdijk werd op het parkeergedrag van automobilisten gecontroleerd. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het parkeren op de busparkeerplaats en een automobilist voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder de bijbehorende kaart.

Rondom de markt werden zeven bekeuringen uitgeschreven. De overtreders stonden voornamelijk op de stoep, hinderlijk voor het overige verkeer en in een parkeerverbod.

Dronken bromfietser aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Zaterdag rond middernacht werd een 17-jarige snorfietser uit Bunschoten op de Boompjes aangehouden. Hij reed op de Molenstraat zonder achterlicht en bij het zien van de politie probeerde hij te ontkomen.
Bij het aanspreken van de snorfietser merkten de politiemensen dat hij alcohol had genuttigd. De blaastest op het politiebureau gaf 1.10 promille aan.
De jongen werd door zijn ouders opgehaald van het politiebureau in Baarn. Na het vertonen van een geldig legitimatiebewijs kan hij in de loop van de week zijn snorfiets weer op het bureau ophalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie