Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 22 april 2001
13:26 zondag 22 april 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Auto ziet bromfietster over het hoofd

NIJENSLEEK Gistermiddag sloeg een 58-jarige bestuurster uit Doldersum op de Hoofdweg rechtsaf een inrit in. Ze zag daarbij een 17-jarige bromfietster uit Steen-wijk, die in dezelfde richting over het fietspad reed, over het hoofd. Het meisje met de bromfiets knalde vol tegen de zijkant van de auto en sloeg over de kop over de mo-torkap van de auto. Zij is met vermoedelijk beenletsel overgebracht naar het zieken-huis in Meppel.


* Auto tegen boom

EMMEN Vanmorgen vroeg verloor een 43-jarige bestuurder uit Emmen de macht over het stuur op de Weerdingestraat. Hij botste vol tegen een boom en is met onbe-kend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto raakte zwaar be-schadigd.


* Frontale botsing

MEPPEL Gisteravond is een 31-jarige bestuurder uit De Krim gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuwe Nijeveenseweg. Bij de Matenweg sloeg hij linksaf en zag een tegenligger, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Nijeveen, over het hoofd. Een aanrijding was niet te voorkomen en beide autos botsten frontaal tegen elkaar. De afslaande auto botste door de aanrijding nog tegen een voor de kruising stilstaande bestelauto. De man uit De Krim is vermoedelijk met inwendig letsel over-gebracht naar het ziekenhuis in Meppel, alwaar later van hem een bloedproef is ge-nomen. De bestuurder van de tegenligger kwam met de schrik vrij, terwijl de bestuur-der van de stilstaande auto, een 52-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam, er een pijnlijke arm aan over hield. Alle drie autos raakten zwaar beschadigd,


* Onder invloed

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd op de industrieweg een 17-jarige bomfiets bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd. Aan het bureau bleek later dat hij ongeveer 1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete van f 160,--.

SCHOONOORD Bij controle op de Slenerweg werd afgelopen nacht een 25-jarige man uit Assen gecontroleerd. Hij blies aan het bureau 430 µg/l (ongeveer 1 promille). De man had nog een proeftijd van een eerder veroordeling ter zake het onder invloed rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opge-maakt.

NIEUWEDIEP Een 24-jarige bestuurder uit Eexterveenschekanaal werd afgelopen nacht betrapt met 1.8 promille in zijn bloed. Hij werd gecontroleerd op het Bareveld. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding mee naar huis.

ASSEN Bij een controle op de Tarwehullen werd een 34-jarige Assenaar betrapt met 0.85 promille. Na verhoor mocht hij, met een rijverbod van 3 uur en een dag-vaarding, huiswaarts keren.

EELDE Op de Burgemeester J.G. Legroweg reed afgelopen nacht een 52-jarige Groninger met teveel alcohol op. Hij had een promillage van 0.6 en kreeg daarvoor een boete van f 400,-- en een rijverbod van 3 uur.


* Diefstal auto

KLAZIENAVEEN Door een 26-jarige inwoner van Klazienaveen werd gisteravond aangifte gedaan van diefstal van zijn Mercedes personenauto. De auto stond gepar-keerd op de parkeerplaats achter de woning aan de Langestraat. De auto was een poosje daarvoor nog gebruikt. De schade wordt geschat op f 60.000,--.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos.
In Assen aan het Boekweitveld werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit van een auto vernield. De auto is wel doorzocht, maar op voorhand wordt er niets ver-mist.
Aan het Beempad in Assen is gisteravond in een klein tijdsbestek een radio uit een auto gestolen. Een ruit van de van de auto was ingeslagen.
In Emmer Compascuum aan het Hoofdkanaal OZ werd ingebroken in een bedrijfs-auto. Gestolen werd een bankpas en audioapparatuur. Aan de Matissepassage in Emmen werd afgelopen nacht een radio uit een auto ge-stolen. Om in de auto te komen was een portier geforceerd. Het portierslot van een auto aan de Marktstraat in Zuidlaren moest het ontgelden. Uit de auto verdween de radio en een jas met daarin een portemonnee.
In Nieuw Amsterdag werd aan de Vaart ZZ een auto opengebroken en gestolen werd een versterker, een subwoofer en de hoedenplank met 2 boxen. De schade wordt geschat op een kleine 2 duizend gulden.


* Inbraak shop tankstation

ODOORN Bij het tankstation aan de Hoofdstraat is afgelopen nacht ingebroken. De ruit van de toegangsdeur was met een tegel ingegooid. Gestolen werden een aantal telefoonkaarten, wat snoepgoed, een klein bedrag aan geld en enkele sloffen sigaretten.


* Inbraak in schuur

ZWIGGELTE Een bewoner van het Oranjekanaal Noordzijde kwam gisteren tot de ontdekking dat er in de afgelopen dagen ingebroken was in zijn schuur. Het slot van de deur bleek te zijn geforceerd. Vermist wordt een bosmaaier, een grasmachine, een kettingzaag en een aantal dopsleutels. Schade is niet bekend.


* Winkeldiefstallen

MEPPEL Bij een winkel aan de Rembrandtlaan werd gistermiddag een 57-jarige inwoonster van Meppel betrapt bij het stelen van diverse etenswaren, ter waarde van ruim 50 gulden. De vrouw werd door het winkelpersoneel aangehouden en overge-dragen aan de politie. Daar zij al eerder met dit bijltje gehakt had en nog een proeftijd had, krijgt zij een gewoon proces-verbaal.

RODEN In een winkel aan de Westerbaan werd gistermiddag een 38-jarige inwo-ner van Roden betrapt op het stelen van goederen. Hij werd door het winkelperso-neel aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat vermoed werd dat zijn zoontje met nog een tas met gestolen goederen ervandoor gegaan was, werd in hun caravan op het AZC een onderzoek ingesteld. Hier werden nog enkele goederen, waaronder vleeswaren en kaasblokken aangetroffen. De 13-jarige zoon is na verhoor vrijgelaten, terwijl zijn vader nog vastzit. Onderzoek wordt nog voortgezet.


* Schennispleger

HOOGEVEEN Gistermiddag stond in het winkelcentrum De Weide een man met zijn geslachtsdeel buiten zijn broek en maakte daarbij seksuele bewegingen. Hij deed dit waar een aantal kinderen bijstond. Toen hij door had dat hij door ouderen gezien was, sloeg hij op de vlucht. Het betreft een blanke man van tussen de 45 en 55 jaar oud met donkergrijs haar.


* Dronken man uit bedreigingen

HOOGEVEEN Aan de Hoofdstraat uitte gistermorgen een dronken man diverse bedreigingen aan het personeel van een winkel. Ook de ter plaatse gekomen Toe-zichthouders moesten het ontgelden. Tijdens het bedreigen sloeg hij een fles stuk en wilde daarmee iedereen in zijn buurt bewerken. Ook vernielde hij een koptelefoon die op de balie lag. De man is in samenwerking met de Toezichthouders door de politie aangehouden ingesloten en in verzekering gesteld.


* Hennepkwekerij

HOOGEVEEN Gistermorgen werd in een schuurtje aan De Vos van Steenwijklaan een kleine hennepkwekerij ontdekt, dit naar aanleiding van stank in de omgeving. De 70 planten en de benodigde installatie zijn uit de schuur gehaald en vernietigd. De 25-jarige bewoner zal hierover verhoord worden.


* Leeg blikje frisdrank tegen voorruit

ERICA Gistermiddag kwam bij de politie een bericht binnen dat een paar jongens stenen op autos gooiden vanaf het viaduct Havenstraat over de N37. Bij onderzoek werden twee 13 jarige jongens uit Emmen aangehouden. Een van de jongens had een leeg blikje frisdrank tegen de voorruit van een Deense vrachtwagen gegooid. De voorruit is hierdoor op verschillende plaatsen gebarsten. De jongens zijn verhoord en overgedragen aan de ouders.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...