Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 22 april 2001
13:26 zondag 22 april 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Auto ziet bromfietster over het hoofd

NIJENSLEEK Gistermiddag sloeg een 58-jarige bestuurster uit Doldersum op de Hoofdweg rechtsaf een inrit in. Ze zag daarbij een 17-jarige bromfietster uit Steen-wijk, die in dezelfde richting over het fietspad reed, over het hoofd. Het meisje met de bromfiets knalde vol tegen de zijkant van de auto en sloeg over de kop over de mo-torkap van de auto. Zij is met vermoedelijk beenletsel overgebracht naar het zieken-huis in Meppel.


* Auto tegen boom

EMMEN Vanmorgen vroeg verloor een 43-jarige bestuurder uit Emmen de macht over het stuur op de Weerdingestraat. Hij botste vol tegen een boom en is met onbe-kend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto raakte zwaar be-schadigd.


* Frontale botsing

MEPPEL Gisteravond is een 31-jarige bestuurder uit De Krim gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuwe Nijeveenseweg. Bij de Matenweg sloeg hij linksaf en zag een tegenligger, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Nijeveen, over het hoofd. Een aanrijding was niet te voorkomen en beide autos botsten frontaal tegen elkaar. De afslaande auto botste door de aanrijding nog tegen een voor de kruising stilstaande bestelauto. De man uit De Krim is vermoedelijk met inwendig letsel over-gebracht naar het ziekenhuis in Meppel, alwaar later van hem een bloedproef is ge-nomen. De bestuurder van de tegenligger kwam met de schrik vrij, terwijl de bestuur-der van de stilstaande auto, een 52-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam, er een pijnlijke arm aan over hield. Alle drie autos raakten zwaar beschadigd,


* Onder invloed

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd op de industrieweg een 17-jarige bomfiets bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd. Aan het bureau bleek later dat hij ongeveer 1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete van f 160,--.

SCHOONOORD Bij controle op de Slenerweg werd afgelopen nacht een 25-jarige man uit Assen gecontroleerd. Hij blies aan het bureau 430 µg/l (ongeveer 1 promille). De man had nog een proeftijd van een eerder veroordeling ter zake het onder invloed rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opge-maakt.

NIEUWEDIEP Een 24-jarige bestuurder uit Eexterveenschekanaal werd afgelopen nacht betrapt met 1.8 promille in zijn bloed. Hij werd gecontroleerd op het Bareveld. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding mee naar huis.

ASSEN Bij een controle op de Tarwehullen werd een 34-jarige Assenaar betrapt met 0.85 promille. Na verhoor mocht hij, met een rijverbod van 3 uur en een dag-vaarding, huiswaarts keren.

EELDE Op de Burgemeester J.G. Legroweg reed afgelopen nacht een 52-jarige Groninger met teveel alcohol op. Hij had een promillage van 0.6 en kreeg daarvoor een boete van f 400,-- en een rijverbod van 3 uur.


* Diefstal auto

KLAZIENAVEEN Door een 26-jarige inwoner van Klazienaveen werd gisteravond aangifte gedaan van diefstal van zijn Mercedes personenauto. De auto stond gepar-keerd op de parkeerplaats achter de woning aan de Langestraat. De auto was een poosje daarvoor nog gebruikt. De schade wordt geschat op f 60.000,--.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos.
In Assen aan het Boekweitveld werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit van een auto vernield. De auto is wel doorzocht, maar op voorhand wordt er niets ver-mist.
Aan het Beempad in Assen is gisteravond in een klein tijdsbestek een radio uit een auto gestolen. Een ruit van de van de auto was ingeslagen.
In Emmer Compascuum aan het Hoofdkanaal OZ werd ingebroken in een bedrijfs-auto. Gestolen werd een bankpas en audioapparatuur. Aan de Matissepassage in Emmen werd afgelopen nacht een radio uit een auto ge-stolen. Om in de auto te komen was een portier geforceerd. Het portierslot van een auto aan de Marktstraat in Zuidlaren moest het ontgelden. Uit de auto verdween de radio en een jas met daarin een portemonnee.
In Nieuw Amsterdag werd aan de Vaart ZZ een auto opengebroken en gestolen werd een versterker, een subwoofer en de hoedenplank met 2 boxen. De schade wordt geschat op een kleine 2 duizend gulden.


* Inbraak shop tankstation

ODOORN Bij het tankstation aan de Hoofdstraat is afgelopen nacht ingebroken. De ruit van de toegangsdeur was met een tegel ingegooid. Gestolen werden een aantal telefoonkaarten, wat snoepgoed, een klein bedrag aan geld en enkele sloffen sigaretten.


* Inbraak in schuur

ZWIGGELTE Een bewoner van het Oranjekanaal Noordzijde kwam gisteren tot de ontdekking dat er in de afgelopen dagen ingebroken was in zijn schuur. Het slot van de deur bleek te zijn geforceerd. Vermist wordt een bosmaaier, een grasmachine, een kettingzaag en een aantal dopsleutels. Schade is niet bekend.


* Winkeldiefstallen

MEPPEL Bij een winkel aan de Rembrandtlaan werd gistermiddag een 57-jarige inwoonster van Meppel betrapt bij het stelen van diverse etenswaren, ter waarde van ruim 50 gulden. De vrouw werd door het winkelpersoneel aangehouden en overge-dragen aan de politie. Daar zij al eerder met dit bijltje gehakt had en nog een proeftijd had, krijgt zij een gewoon proces-verbaal.

RODEN In een winkel aan de Westerbaan werd gistermiddag een 38-jarige inwo-ner van Roden betrapt op het stelen van goederen. Hij werd door het winkelperso-neel aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat vermoed werd dat zijn zoontje met nog een tas met gestolen goederen ervandoor gegaan was, werd in hun caravan op het AZC een onderzoek ingesteld. Hier werden nog enkele goederen, waaronder vleeswaren en kaasblokken aangetroffen. De 13-jarige zoon is na verhoor vrijgelaten, terwijl zijn vader nog vastzit. Onderzoek wordt nog voortgezet.


* Schennispleger

HOOGEVEEN Gistermiddag stond in het winkelcentrum De Weide een man met zijn geslachtsdeel buiten zijn broek en maakte daarbij seksuele bewegingen. Hij deed dit waar een aantal kinderen bijstond. Toen hij door had dat hij door ouderen gezien was, sloeg hij op de vlucht. Het betreft een blanke man van tussen de 45 en 55 jaar oud met donkergrijs haar.


* Dronken man uit bedreigingen

HOOGEVEEN Aan de Hoofdstraat uitte gistermorgen een dronken man diverse bedreigingen aan het personeel van een winkel. Ook de ter plaatse gekomen Toe-zichthouders moesten het ontgelden. Tijdens het bedreigen sloeg hij een fles stuk en wilde daarmee iedereen in zijn buurt bewerken. Ook vernielde hij een koptelefoon die op de balie lag. De man is in samenwerking met de Toezichthouders door de politie aangehouden ingesloten en in verzekering gesteld.


* Hennepkwekerij

HOOGEVEEN Gistermorgen werd in een schuurtje aan De Vos van Steenwijklaan een kleine hennepkwekerij ontdekt, dit naar aanleiding van stank in de omgeving. De 70 planten en de benodigde installatie zijn uit de schuur gehaald en vernietigd. De 25-jarige bewoner zal hierover verhoord worden.


* Leeg blikje frisdrank tegen voorruit

ERICA Gistermiddag kwam bij de politie een bericht binnen dat een paar jongens stenen op autos gooiden vanaf het viaduct Havenstraat over de N37. Bij onderzoek werden twee 13 jarige jongens uit Emmen aangehouden. Een van de jongens had een leeg blikje frisdrank tegen de voorruit van een Deense vrachtwagen gegooid. De voorruit is hierdoor op verschillende plaatsen gebarsten. De jongens zijn verhoord en overgedragen aan de ouders.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie