Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 22-04-2001 Mediaberichten 22 april (15.45 uur)

VENLO Bedreiging
VENLO De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Oss aangehouden in verband met bedreiging van de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Kaldenkerkerweg. De verdachte bevond zich in een groep van circa 50 voetbalsupporters van Top Oss. Door het baldadige gedrag van de supporters besloot de uitbater geen alcohol meer te schenken waarop hij door de 30-jarige verdachte bij zijn keel werd gegrepen en bedreigd. Aan de hand van het signalement werd de man korte tijd later bij het stadion gearresteerd. Tevens werd bij het parkeerterrein van het stadion aan de Kaldenkerkerweg een 37-jarige man uit Berghem aangehouden die in het bezit was van een busje traangas. Tenslotte werd tijdens een controle op de Kaldenkerkerweg bij een 22-jarige automobilist uit het Duitse Viersen een ploertendoder in beslag genomen.

REGIO Landelijke alcoholcontrole
REGIO LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag deelgenomen aan de landelijke alcoholcontrole. Er werden totaal ruim 4100 blaastesten afgenomen en er zijn 13 processen-verbaal opgemaakt. Op 27 lokaties in Midden- en Noord-Limburg voerde de politie Limburg-Noord alcoholcontroles uit. De 70 politiemensen namen totaal 4118 blaastesten en 1 bloedproef af. Van 2 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. In het district Weert controleerde de politie samen met het Korps Landelijke Politie Diensten langs de A2 bij Nederweert. Een automobilist probeerde zich daar aan een controle te onttrekken maar werd desondanks aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast deze alcoholcontrole werden het afgelopen weekend de volgende processen-verbaal opgemaakt in verband met alcoholgebruik in het verkeer: WANSSUM Een 19-jarige bromfietser uit Blitterswijck werd zaterdagavond een geldboete van 300 gulden opgelegd omdat hij dronken over de Pastoorstraat reed. De verdachte verklaarde enkele pilsjes in een sportkantine te hebben gedronken. Hem werd een rijverbod van 6 uur opgelegd. ROERMOND De politie maakt proces-verbaal op tegen een 50-jarige bromfietser uit Swalmen die zaterdagavond in dronken toestand over de Terbaansweg reed. Een politiepatrouille zag de man slingerend over de weg rijden. De verdachte kon amper op zijn benen staan van dronkenschap. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. AMERICA De politie maakt proces-verbaal op tegen een 26-jarige automobilist uit America die afgelopen nacht in dronken toestand over de Dorperpeelweg reed. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. TEGELEN Hetzelfde overkwam afgelopen nacht een 25-jarige automobilist uit Hegelsom die over de Zuiderbrug in Tegelen reed. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. ROERMOND Tegen een 48-jarige automobilist uit Roggel wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij afgelopen nacht in dronken toestand over de Roerkade reed. Hem werd een rijverbod van 8 uur opgelegd. HORST Tegen een 30-jarige Poolse automobilist werd proces-verbaal opgemaakt nadat hij in dronken toestand over de A73 reed. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. WEERT Een 41-jarige automobilist uit Weert botste afgelopen nacht op de Overweertstraat tegen een geparkeerde auto en een lichtmast terwijl hij teveel alcohol gedronken had. De mn kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. ITTERVOORT Een 20-jarige automobilist uit Velden bleek afgelopen nacht tijdens een controle op de A2 teveel alcohol gedronken te hebben. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

REGIO Snelheidsbekeuringen
ROERMOND Tijdens een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Andersonweg heeft de politie 54 bekeuringen opgemaakt onder de 686 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur, limiet = 50 km/uur. ROERMOND Tijdens een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Venloseweg heeft de politie 50 bekeuringen opgemaakt onder 671 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, limiet = 50 km/uur. KELPEN-OLER - Tijdens een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Grathemerweg heeft de politie 22 bekeuringen opgemaakt onder 122 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur, limiet = 50 km/uur. BAEXEM - Tijdens een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Dorpstraat heeft de politie 22 bekeuringen opgemaakt onder 159 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur, limiet = 50 km/uur. ROGGEL - Tijdens een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Nijken heeft de politie 119 bekeuringen opgemaakt onder 170 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur, limiet = 30 km/uur. BELFELD - Tijdens een snelheidscontrole zaterdagmiddag op de Rijksweg Noord heeft de politie 152 bekeuringen opgemaakt onder 1476 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur, limiet = 50 km/uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie