Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zege en 2 plaats Van Kalmthout Racing in Landis Formule Ford

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHTZege en tweede plaats voor Van Kalmthout Racing in Landis Formule Ford race

Zolder, 22 april 2001. Van Kalmthout Racing heeft goed gepresteerd tijdens de tweede race van de Landis Formule Ford op het circuit van Zolder (B). Zes dagen na zijn zege tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort won Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) opnieuw de First Division. Bas Schothorst (Amsterdam) werd tweede in de A-klasse.

Na de tijdtrainingen waren er alleen maar lachende gezichten te zien binnen de gelederen van Van Kalmthout Racing. Bas Schothorst (Amsterdam) reed tijdens de kwalificatietrainingen de derde tijd. De wegliggingsproblemen waarmee ik tijdens de Paasraces kampte zijn helemaal opgelost , vertelde hij tevreden. In samenwerking met enkele engineers van de Van Diemen-fabriek hebben we onze Van Diemens sterk verbeterd. De auto s liggen nu goed in de bochten, waardoor we sneller de bocht uitkomen en op de rechte gedeelten een hogere snelheid kunnen ontwikkelen.

Xavier Maassen (Meerssen) reed de zesde trainingstijd. De jonge, dit seizoen debuterende coureur was ook zeer te spreken over zijn Van Diemen 2001. De wegligging is een stuk beter, de auto is totaal anders.

De beide Hoofddorpse coureurs Marijn van Kalmthout en Jean-Pierre Verhoeven toonden zich ook zeer tevreden na de tijdtrainingen. Marijn reed met zijn Swift uit 1999 de snelste tijd in de klasse First Division voor auto s van twee jaar en ouder. Ik ben hier heel blij mee , reageerde de Hoofddorpse Ford-dealer. En dan bedoel ik niet alleen mijn eigen prestatie, maar zeker ook de gang van zaken bij Bas en Xavier. We zitten er als team weer helemaal bij. Jean-Pierre Verhoeven stelde met zijn Swift uit 1999 de vijfde startpositie veilig in de First Division. Mijn beste trainingsprestatie ooit, ondanks dat ik door tijdgebrek de vrije trainingen op donderdag en vrijdag moest missen , glunderde hij. Ik ben supertevreden.

Gedurende de race werkte Bas Schothorst zich snel naar voren, hij lag zelfs tot vlak voor het einde van de wedstrijd op kop. Een overwinning zat er echter niet in voor de talentvolle coureur. In de slotfase moest hij Jaap van Lagen voorbij laten. Jaap was sneller, ik kon hem er niet achter houden , aldus Schothorst. Mijn tweede plaats is een mooi resultaat. Ik heb laten zien dat ik in de voorste gelederen thuishoor.

Xavier Maassen leek op weg naar een mooi resultaat. Ik had zicht op een podiumplaats, tot ik er in de laatste ronde door Gregory Franchi werd afgezet , aldus de zwaar teleurgestelde jonge coureur. Franchi werd derde, Maassen werd nog als twintigste geklasseerd, hij reed wel de snelste tijd van het hele veld!

Marijn van Kalmthout had een slechte start. De koppeling bleef hangen, daardoor viel ik terug naar de derde plaats , verklaarde de Ford-dealer na afloop. Tijdens de race had ik gelukkig weinig tot geen last van koppelingsproblemen, waardoor ik de rijders voor mij kon passeren. Marijn kwam nipt als winnaar over de streep, gevolgd door Mark Nachtegeller.

Jean-Pierre Verhoeven spinde in de beginfase van de race op de spekgladde baan, via een fraaie inhaalrace werd hij toch nog vijfde in de First Division.

Uitslag Landis Formule Ford , 22 april 2001, Zolder (B) :


1. Jaap van Lagen, 12 ronden in 20:00.489;2. Bas Schothorst, op 0,519;3. Gregory Franchi, op 4,572;

Stand Beneluxkampioenschap:


1. Jaap van Lagen 32;2. Ferdinand Kool 25;3. Stefan de Groot 22;

5. Bas Schothorst 15;

8. Xavier Maassen 9.

Stand Beneluxkampioenschap First Division:


1. Marijn van Kalmthout 40;2. Mark Nachtegeller 30;3. Jean-Pierre Verhoeven 14.

Voor de redactie: voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie