Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motocross: Podiumplaats voor Laurense tijdens eerste ONK

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 1/6
Datum: 22 April 2001
Plaats: Berghem
Weer: droog, 14°c
Motocross
Podiumplaats voor Laurense tijdens eerste ONK!

Mill - Op het circuit van Berghem heeft Hans Laurense een podiumplaats weten te scoren. Met een vijfde en derde plaats bezit hij nu de derde plaats in het Open Nederlands Kampioenschap. George Strik reed ook erg sterk viel de eerste manche met nog een ronden te gaan op een derde plaats uit. De vijfde plaats in de tweede manche was dan ook dik verdiend.

Trainingen:
Achter Eggens realiseerde George een knappe tweede tijd op het zware circuit van Berghem. Ook Hans werkte een sterke tijdtraining af met een achtste plaats.


1e manche
Op een tweede plaats begin George aan de eerste wedstrijd van de dag. Hans kende wat problemen en begon ver buiten de top 10. Het tempo van snelstarter Eggens lag hoog maar de crosser uit Mill kon de eerste twee ronden goed volgen. De machine begon toen echter vermogen te verliezen en hij viel terug naar een derde plaats. Deze plaats hield George dan ook tot in de laatste ronde vast. Door een kapotte keerring moest hij de laatste kon dan toch naar de kant. "Na zo'n vijf minuten voelde ik al dat het niet goed was, vanuit de pits kreeg ik door mijn motor te sparen waardoor De Reuver mij voorbij kon. Die derde plaats had ik lekker vast maar helaas hield de motor het niet." aldus een toch teleurgestelde George na de eerste manche. Hans reed zich probleemloos de top tien binnen en sloot de manche af op een hele goede vijfde plaats!


2e manche
Naast George vertrok nu ook Hans goed voor de tweede manche over 25 minuten en een ronden. George reed achter Eggens en Van Hastenberg keurig derde, de uit Boekel afkomstig monteur reed op een zevende plaats. In de vijfde ronde verloor George zijn podiumplaats en drong zelfs Hans aan bij de teamgenoot. Niet veel later ging Hans dan ook voorbij en ging hij af op de derde plaats nadat Van Hastenberg onderuit was gegaan. George werd nog vijfde. "Deze motor is minder goed maar ik had niks anders, de beste heb ik de eerste manche stuk gereden. Ondanks de pech ben ik met deze vijfde plaats best tevreden." weet de Strico medewerker. Natuurlijk was Hans ook tevreden na zijn optreden. "Het ging lekker vandaag, de starts mogen iets beter maar over het rijden kan ik niks verkeerds melden. Hopelijk zetten we deze lijn door want ik wil weer terug de top vijf in van het ONK." Blik Hans vast stiekem vooruit.

Volgende race:
Waarschijnlijk komt Hans volgende week weer in actie, begon volgende week wordt gekeken of hij deel mag nemen aan de vierde Grand Prix van het seizoen. Een week later is de Nederlandse wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Mill.

Uitslag ONK Berghem:

1e manche 1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 J v Hastenberg NL YAMAHA

4 S Breugelmans B YAMAHA

5 H Laurense NL KTM

- G Strik NL KTM

2e manche

1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 H Laurense NL KTM

4 A Pyrhonen SF Honda

5 G Strik NL KTM

Tussenstand 125cc na 1 van 6 de wedstrijden:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 60

2 Marc de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 54
3 Hans Laurense Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 46 14 George Strik Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 21

Door: Steven van Kempen/KEMCO


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL

www.kemcosportspr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie