Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede druk 'Het Toppunt van Nederland' van Aad Struijs

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 22 APRIL 2001

Recordboek Aad Struijs 'fantastische uitgave'
Tweede druk voor `Het Toppunt van Nederland'

De cover van Toppunt van Nederland

Aad Struijs

Aad Struijs (54) is redacteur toerisme van de Wegener dagbladen.

Hij is gespecialiseerd in vakanties en vrije tijd in eigen land.

Zijn bijdragen verschijnen ook in de dagbladen
die zijn aangesloten bij de GPD.

In 1997 won hij de Persprijs Toerisme.

,Een gouden idee fraai uitgewerkt'', schreef een recensent over `Het Toppunt van Nederland'.

De lezers zijn het daar van harte meer eens, want al zes weken langs schittert de unieke reisgids van TourPResslid en reisjournalist Aad Struijs (Wegener) in diverse hitlijsten, onder andere in de Libris Top 10 van best verkochte boeken, die wekelijks in het weekblad Vrij Nederland wordt gepubliceerd.

Tweede druk
Amper twee maanden na de officiële presentatie verscheen de tweede (nagenoeg ongewijzigde) druk. Bovendien rolde een gebonden editie van de pers. Er zijn nu meer dan 20.000 exemplaren in omloop, waarvan de meeste al zijn verkocht.

Het succes van `Het Toppunt van Nederland' blijkt ook uit de grote belangstelling in de media. De auteur was de afgelopen twee maanden te zien en te horen in acht televisie- en twintig radioprogramma's. Nagenoeg alle dagbladen publiceerden lovende recensies.

Bijzonder beeld
In `leukste gids van Nederland', zoals uitgeverij Plataan lovend op de achterflap rondbazuint, schetst Aad Struijs een heel bijzonder beeld van Nederland aan de hand van 1563 records en rariteiten, van de dikste boom, het kleinste museum, de scheefste toren, het duurste schilderij, het oudste huis, de langste asperge, tot het eerste natuurmonument, het kleinste kasteel en het hoogste punt van Nederland. Omdat alle records en rariteiten te bezichtigen of te bezoeken zijn, is `Het Toppunt van Nederland' ook een reisgids.

Het Toppunt van Nederland wijst de weg naar allerlei opemerkelijke zaken, zoals bijvoorbeeld de dikste boom, de scheefste toren, het duurste schilderij, de zeldzaamste postzegel, het kleinste museum, de langste sigaar, het oudste restaurant, de grootste kolonie purperreigers, en een luchtspiegeling van staal.

Opmerkelijk
Ook paraderen opmerkelijke Nederlanders voorbij. Het kleinste vrouwtje ter wereld bijvoorbeeld, en de enige overlevende van de grootste scheepsramp, de beruchtste gifmengster, de beroemdste spionne en de dikste man die ooit in Nederland leefde. Bovendien neemt de gids de honderd belangrijkste monumenten van ons land onder de loep.

Het boek telt 400 pagina's en is schitterend geïllustreerd met meer dan 500 foto's, de meeste in kleur. De internetsite www.toppuntvan.nl houdt sinds eind februari de informatie uit Het Toppunt van Nederland actueel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie