Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publiek debat 'Veiligheid in de luchtvaart' TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 22-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
11 april 2001
Zondag 22 april op TU Eindhoven
Publiek debat over 'Veiligheid in de luchtvaart'
Het publieke debat aan de TU Eindhoven gaat zondag 22 april over het onderwerp Veiligheid in de luchtvaart. Het debat wordt gevoerd door de bekende Benno Baksteen, voorzitter van het Platform Nederlandse luchtvaart en gezagvoerder op een Boeing 747. Hij gaat in debat met dr. Tjerk van der Schaaf, TU/e-onderzoeker van de groep veiligheidsmanagement, en met dr. Ben Ale, medewerker externe veiligheid van het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu. De discussies worden in veilige banen geleid door Maarten Pieterson van het Studium Generale van de TU/e. Hoeveel veiligheid is genoeg?
Reizigers kiezen steeds meer het vliegtuig als middel van vervoer. Zij willen maximale veiligheid en ook een maximum aan comfort, zoals veel beenruimte.
Piloot is een baan. Vliegen is zijn lust en zijn leven. Inderdaad, zijn eigen leven staat op het spel. Bewoners van Amsterdam Z-O (Bijlmer) willen niets bijzonders, maar in elk geval nooit meer een vliegtuig van dichtbij, Nooit meer. Luchtvaartmaatschappijen bieden een mooi product: vliegensvlug van A naar B, en bijna gratis. De concurrentie is moordend, veiligheid is kostbaar, maar een ongeluk kan ook voor de maatschappij - fataal zijn. Veiligheid in de luchtvaart: iedereen wil meer, maar hoeveel veiligheid is genoeg? Publiek is welkom
Over het actuele onderwerp Veiligheid in de luchtvaart gaat het publieke debat op zondag 22 april in het auditorium van de Eindhovense universiteit. Belangstellenden zijn welkom en hebben gratis toegang, inclusief broodjes en koffie/thee. De zaal gaat 's morgens om elf uur open en het debat vindt plaats van half twaalf tot omstreeks een uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie