Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwverguinningen gemeente Vlieland

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Vlieland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Vlieland

Ingekomen

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingekomen:


- V.O.F. Lutine, ten behoeve van het vernieuwen van het dak op het perceel Dorpsstraat 116 (ingekomen 23 april 2001);
- A.G. Bruin, ten behoeve van het vergroten van de serre op het perceel Dorpsstraat 5 (ingekomen 24 april 2001)
- D. Wassens, ten behoeve van het plaatsen van een berging op het perceel Duinkersoord 124 (ingekomen 25 april 2001).

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvraag voor een sloopverguning is ingekomen:

- V.O.F. Lutine, ten behoeve van het verwijderen van asbesthoudend materiaal op het perceel Dorpsstraat 116 (ingekomen 23 april 2001) Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvraag voor een monumentenvergunning is ingekomen
- V.O.F. Lutine, ten behoeve van het vernieuwen van het dak op perceel Dorpsstraat 116 (ingekomen 23 april 2001)

De aanvraag ligt vanaf maandag 7 mei 2001 gedurende een termijn van twee weken ter inzage. Een ieder kan gedurende deze termijn zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Nadere informatie over deze aanvragen kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Brandweer-hulpverlening Vlieland
Er is de laatste tijd geen vrijwilligers- organisatie die meer in de belangstelling is geweest dan de brandweer. De aanleiding voor deze belangstelling is nu niet iets waar we graag aan terugdenken, maar wel realiteit.
Om zo goed mogelijk op rampen van welke aard dan ook voorbereid te zijn is een goed opgeleid brandweerkorps nodig. Opleiden is een proces wat steeds door gaat, doordat we wisseling van mensen hebben maar ook door de veranderende maatschappij. Bijna alle opleidingen worden op Vlieland gegeven door eigen mensen. Na de zomer gaan we weer van start met de nieuwe brandwacht-opleidingen, hier kunnen we nog een aantal nieuwe leden voor gebruiken.
Indien je geïnteresseerd bent moet je bereid zijn om mensen en dieren die in nood verkeren te helpen. Dit doen we door brandbestrijding en hulpverlening. Met name de hulpverlening is een enorm breed begrip. Op Vlieland bestaat dat onder meer uit het verlenen van hulp aan het ambulanceteam maar ook het vangen van een papegaai uit een boom behoort tot de taken.
Tot voor kort waren het alleen mannen die deel uitmaakten van een brandweerkorps, dat is gelukkig achterhaald. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk Relaties streeft ernaar om in 2002 10 % vrouwen bij de brandweer te krijgen. Bij ons is dat thans ongeveer 5%. Wij willen dit graag verdrievoudigen, maar ook mannen zijn van harte welkom.
Er is een aantal criteria waar je aan moet voldoen. Je moet tussen de 18 en 40 jaar zijn, een goede gezondheid hebben, normaal gesproken op Vlieland aanwezig zijn, bereid zijn de cursus brandwacht te volgen en je mag geen lid zijn van de KNRM. Met de KNRM hebben we de afspraak dat iemand geen lid kan zijn van beide organisaties. Indien je belangstelling is gewekt neem dan gerust eens contact op met Johan Postma, tel. 452737 (kantoor) of 451351 (privé). Uiteraard kun je ook iemand van de andere brandweermensen aanspreken of op de eerste of tweede maandag van de maand om 19:00 uur eens langskomen tijdens een oefening in de brandweerkazerne.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie