Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Koninginnedag feestdag
Het is bijna 30 april, Koninginnedag. De politie Amsterdam-Amstelland doet er alles aan om deze dag, samen met u, feestelijk te laten verlopen. Onderdeel van de feestelijkheden is de beroemde vrijmarkt in Amsterdam. Deze is echter wel aan regels gebonden. Wilt u weten wat er wel en niet mag op Koninginnedag in de hoofdstad, kijk dan op de site van de gemeente Amsterdam.Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Aanpak drugoverlast
De politie van wijkteam s Gravesandeplein heeft eind vorige week opgetreden tegen drugsoverlast in de Dapperbuurt. Het ging met name om overlast van verslaafden op en rond de Dapperstraat en de Eerste Van Swindenstraat. Een team van 8 politiemensen arresteerde 26 personen. Het betrof 20 verslaafden en 6 mannen die worden verdacht van dealactiviteiten. De laatste zijn inmiddels overgedragen aan de officier van justitie van het parket Amsterdam. De politie nam circa 100 bolletjes harddrugs, ruim 10.000 gulden handelsgeld, een vals paspoort en gestolen spullen in beslag. Het ging om goederen als strijkijzers, kranen, dekbedden, digitale klokken en zeeppoeder. Ze werden door verslaafden gestolen in buurtwinkels en bij de dealers omgeruild voor drugs. Een aantal verslaafden is dan ook gehoord in verband met diefstal en/of heling en kreeg een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.
De actie kam tot stand op initiatief van de politiebuurtregiseurs. Uit hun contacten met de buurt kwam de drugoverlast sterk naar voren. De wijkteamleiding besloot hierop tot de formatie en inzet van een team van 8 politiemensen. Dit ging vorige week woensdag, donderdag en vrijdag tot actie over en verrichtte 26 arrestaties.

Hennepplantage
23-4-2001 In een woning aan de Ruys de Beeenbrouckstraat is zaterdagochtend een hennepplantage ontmanteld. De politie nam 245 hennepplantjes in beslag. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Opiumwet
23-4-2001 Surveillerend politiepersoneel arresteerde gistermiddag op het Stationsplein een 22-jarige man in verband met de Opiumwet. De verdachte had 54 bolletjes harddrugs in zijn mond. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De man gaf bij zijn aanhouding een valse naam op.


Brand
23-4-2001 Bij een grote brand in een hotel en kraakpand aan de Overtoom zijn gisterochtend ± zestig mensen geëvacueerd Het pand brandde volledig uit. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestokens. De gasten werden tijdelijk opgevangen in politiebureau Oud-West, waar ze eten en dekens kregen. De brand werd ontdekt door voorbijgangers die de slapende bewoners alarmeerden. Vermoedelijk vielen er daardoor geen gewonden.


Steekpartij
23-4-2001 Een 25-jarige man is gisteren gewond geraakt tijdens een steekpartij in de wijk Venserpolder in Amsterdam Zuidoost. Een ruzie tussen het slachtoffer en twee jongens van 16 en 17 jaar oud, liep uit op een steekpartij. Een passerende politieman zag het incident gebeuren en hield de jongens aan. Het slachtoffer werd in zijn borst gestoken. Hij moest een nacht ter observatie in een ziekenhuis blijven en mag vermoedelijk vandaag weer naar huis. De verdachten zitten nog vast op een politiebureau. De aanleiding van de ruzie is onbekend.

Overval
23-4-2001 Zaterdagmiddag, tegen sluitingstijd, heeft een overval plaatsgevonden bij een autoverhuurbedrijf aan de Van der Madeweg. Drie gemaskerde en gewapende mannen bedreigden personeel (4) en klanten (3) met een vuurwapen en eisten geld. Het drietal ging er vervolgens vandoor met de inhoud van de kassa. Er vielen geen gewonden.

Getuigen gezocht
20-4-2001 Gistermiddag, rond drie uur, vond een aanrijding plaats tussen een voetganger en een bromfietser. De 85-jarige voetganger werd geschept door de bromfiets en liep meerdere botbreuken en een hersenschudding op. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. De 15-jarige bromfietser is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tevens kreeg hij bonnen wegens het opgeven van een valse naam en het onbevoegd besturen van een bromfiets. De politie is nog op zoek naar getuigen van de aanrijding. Achter de bromfiets reed een auto, deze bestuurder en overige getuigen wordt opgeroepen zich te melden op het volgende telefoonnummer: 0 2 0 - 5 5 9 4 8 7 0


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie