Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protest van de Milieudefensie tegen Wet luchtvaart

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Protest tegen Wet luchtvaart

Luchtfotosessie in Bulderbos

Amsterdam / Haarlemmermeer, 23 april 2001 - Op zondag 20 mei wordt boven het Bulderbos een bijzondere luchtfoto genomen, namelijk een groepsportret van vele Bulderbosbezitters en hun sympathisanten. Met een zeppelin wordt een camera opgelaten, waarmee alle Bulderbosfans worden gekiekt. Zij vormen op de grond een leus: Stop Wet Luchtvaart! Daarmee protesteren zij tegen de ontwerpwet Luchtvaart, waarin de milieugrenzen voor Schiphol flink worden opgerekt. Het gevolg van deze wet is meer vervuiling, lawaai en gevaar.

Schiphol is eind maart een nieuwe onteigeningsprocedure gestart om het Bulderbos in handen te krijgen. De Bulderboseigenaren bieden hun bos te koop aan. De prijs is een beter milieu. Maar minister Netelenbos is niet bereid die prijs te betalen, gezien de Ontwerpwet Luchtvaart die nu ter behandeling bij de Tweede Kamer ligt. Zolang deze wet op tafel ligt zijn zullen de eigenaren het Bulderbos niet opgeven.

De luchtfotosessie start om 14.00 uur en wordt omlijst door muziek en toespraken. De presentatie is in handen van Bob Fosko. Om 16.00 uur wordt de actie beëindigd. Via de website www.milieudefensie/bulderbos kan de Bulderbosfoto als oproep aan Tweede Kamerleden worden verstuurd.

Om 12.00 uur vindt, ook in het Bulderbos, een openbare ledenvergadering plaats van de Vereniging Milieudefensie Bulderbos. Boom- en grondbezitters worden bijgepraat over de stand van zaken rond de onteigening. Ook wordt er gesproken over verdere acties rond Schiphol en de onteigening.

Er rijden vanaf 12.00 uur gratis pendelbussen tussen NS-station Hoofddorp en het Bulderbos.

Wat: Luchtfotosessie Bulderbos Wanneer: Zondag 20 mei 2001, vanaf 14.00 uur Waar: Bulderbos, Vijfhuizerweg Voor wie: Alle liefhebbers van méér milieu en minder Schiphol&9;

Voor meer informatie:
Milieudefensie Servicelijn, tel. 020-6262620

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie