Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen aan Vermeend over fraude Arbeidsvoorziening

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Gerda Verburg: vragen aan minister Vermeend over duur en omvang van fraude Arbeidsvoorziening

Tweede Kamerlid Gerda Verburg laat weten dat zij dinsdag 24 april, tijdens het wekelijkse vragenuurtje, van minister Vermeend wil horen hoe lang hij al op de hoogte is van het feit dat de Arbeidsvoorziening voor het opleiden van werklozen tot werknemers in de groothandelbranche drie rekeningen - in plaats van één - verstuurt. Behalve naar sectorfondsen, zijn er ook rekeningen naar de uitvoeringsinstanties en de werkgevers gegaan. Ten onrechte, de Arbeidsvoorziening mag alleen opleidingskosten declareren bij de sectorfondsen.

Drie keer afrekenen
Gerda Verburg vergelijkt de werkwijze van de Arbeidsvoorziening met een banketbakker, die ter gelegenheid van de 75e verjaardag van een bewoonster van een bejaardentehuis, in het bejaardentehuis een taart voor de jarige komt bezorgen. De banketbakker rekent eerst aan de receptie, vervolgens bij de jarige zelf en ten slotte bij de visite, voor het snijden van de taart. "Dat kan natuurlijk niet," aldus Verburg.

Volgens Gerda Verburg is het ook heel goed mogelijk dat er ten onrechte geld uit het Europees Sociaal Fonds ten is geïnd. Ook daar wil zij duidelijkheid over krijgen, evenals over de omvang van de fraude.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie