Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ariba maakt resultaten tweede kwartaal 2001 bekend

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
- PERSBERICHT *

Hoofddorp, 23 april 2001

Ariba maakt resultaten tweede kwartaal 2001 bekend

Ariba, Inc. (Nasdaq ARBA), leverancier van business-to-business (B2B) eCommerce software, heeft haar resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2001, dat op 31 maart eindigde, aangekondigd. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal van fiscaal 2000 leverde dit een opbrenststijging van 126% op.

De opbrengsten in het tweede kwartaal van fiscaal 2001 bedroegen $90.7 miljoen, een stijging van 126% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het pro forma netto verlies, exclusief bepaalde 'special charges', bedroeg $48.3 miljoen, wat een verlies van $0,20 per aandeel betekent. Gedurende hetzelfde kwartaal in fiscaal 2000, was het vergelijkbare pro forma netto verlies $11.5 miljoen, of een verlies van $0.06 per aandeel.

Reagerend op het verzwakkende macro-economische klimaat, heeft Ariba op 2 april haar verwachtingen voor dit kwartaal bijgesteld. Het bedrijf heeft tevens een plan aangekondigd om de kosten op verschillende belangrijke terreinen terug te dringen. Dit betekende onder meer een reductie van het personeel met ongeveer 30%.


*De terugval in de economie en de technologiesector heeft onze bedrijfstak ernstiger getroffen dat we hadden verwacht,* aldus Bob Calderoni, Ariba's CFO. *We hebben onmiddellijk op de onzekere omstandigheden in de markt gereageerd door onze uitgavenstructuur dusdanig te reorganiseren dat het weer een weerspiegeling is van de hedendaagse economische realiteit.*
Het resultaat van de moeilijke economische situatie was, dat Ariba ongeveer $33.6 miljoen aan 'special charges' heeft opgelopen, onder andere door investeringen in aandelen en door gemaakte kosten die te maken hadden met de afgebroken overname van Agile Software. Ook heeft het bedrijf ongeveer $1,4 miljard afgeschreven op 'goodwill' door een overname.

De volledige tekst van het persbericht is te vinden op: www.ariba.com/corporate/investor_relations_earnings.cfm?pid=HP_q2_earnngs Over Ariba
Ariba, Inc. is de wereldwijde marktleidende leverancier van business-to-business (B2B) eCommerce platforms en netwerkdiensten. Door het Ariba B2B Commerce platform, een open, end-to-end infrastructuur van interoperationele software oplossingen en hosted web-based commerce diensten, maakt het bedrijf efficiënte online handel en de integratie en samenwerking tussen B2B marktplaatsen, kopers, leveranciers en service providers mogelijk. Het wereldwijde bereik en de best-of-breed functionaliteiten van het Ariba B2B Commerce platform creëren met behulp van het internet schaalvoordelen en efficiency op processen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie:
Ariba Nederland
Roelof Lamberts

+31 (0)23 568 4720
(rlamberts@ariba.com)
www.ariba.com

Winkelman & van Hessen
Fleur van Bruggen

+ 31 (0)70 4161616
(fvanbruggen@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie