Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lord Robertson krijgt de Business Week Award

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

23 april 2001

17e Business Week Economische Faculteitsvereniging Rotterdam

Lord Robertson krijgt de Business Week Award

De Secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), the Rt. Hon. Lord Robertson of Port Ellen PC, is op uitnodiging van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) op 23 april te gast bij de Business Week, het studentencongres van de EFR. Na zijn toespraak ontvangt hij uit handen van de minister van Buitenlandse Zaken, J.J. van Aartsen, de door de studenten ingestelde Business Week Award

De EFR is verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is één van de grootste en zeker de meest actieve faculteitsvereniging van Nederland. Het doel van de EFR is een brug te slaan tussen de economische theorie en praktijk. Zij organiseert jaarlijks vele activiteiten om dit doel te bereiken. De meest spraakmakende activiteit van de EFR is de Business Week.

Van 23 tot en met 26 april 2001 vindt deze voor de 17e keer plaats. Dit jaar is het thema: Communicate! Het door de EFR georganiseerde, bekendste studentencongres van Europa trekt jaarlijks vele bezoekers. Het is een vier dagen durend congres waarin prominente nationale en internationale sprekers hun visie geven op economische onderwerpen rond een centraal thema. In het verleden zijn onder meer PLO-leider Y. Arafat en premier W. Kok te gast geweest

Een belangrijk onderdeel van de Business Week vormt de uitreiking van de Business Week Award. De Business Week Award is vanaf haar ontstaan in 1995 aan veel prominenten uit het internationale bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap uitgereikt. Een paar voorbeelden hiervan zijn A. Heijn, F. Goldschmeding en J. Nash.

Op 23 april gaat de Business Week Award voor het jaar 2001 naar Lord George Robertson of Port Ellen PC. Lord Robertson is vanaf 1999 Secretaris-generaal van de NAVO. Hij krijgt deze onderscheiding voor de manier waarop hij met de lidstaten van de NAVO communiceert. Binnen een internationale organisatie met veel verschillende belangen is het buitengewoon belangrijk om goed contact te houden met alle partijen. De manier waarop Lord Robertson dit heeft gedaan vindt EFR buitengewoon bijzonder.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, verricht om 19.00 uur in de Collegezalenhal van de Erasmus Universiteit de prijs uitreiken.

Noot voor de pers

Uitreiking Business Week Award, maandag 23 april 2001 Tijd: 19.00 uur
Locatie: Woudestein, C-gebouw: collegezalenhal
Info: Jeroen Regeur, tel (010) 408 1146, fax (010) 408 9021 e-mail: (businessweek@efr.nl)
Zie ook de website www.businessweek.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie