Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VUJO roept op tot actie rond Opgrimbie

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

VUJO roept op tot actie rond Opgrimbie (23/04/01)

"NONSPOTTING I IN OPGRIMBIE

"All animals are equal, but some animals are more equal than others" Deze historische woorden van George Orwell hebben nog maar eens hun profetische kracht bewezen. In Belgenland zijn alle inwoners gelijk voor de wet. Maar één familie is toch nog net iets meer gelijk

We hebben het natuurlijk over de koninklijke familie en het klooster op het koninklijk domein in Opgrimbie. Minister Van Mechelen kende onlangs een bouwvergunning toe voor dit omstreden bouwsel, onder druk van... Terwijl de gewone Vlaming voor een bouwovertreding terecht een bulldozer op zijn voorgazon mag verwachten, doen de koninklijken andermaal wat hen zint. En dat voor een vorst die trouw gezworen heeft aan de wetten van ons land

Het toestaan van een bouwvergunning is niet alleen in strijd met het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, het overtreedt eveneens de Europese vogelrichtlijn. De plaats waar het klooster moet komen, is beschermd als Europees vogelrichtlijngebied. Dit betekent dat nadelige werken hier enkel nog kunnen als er sprake is van groot openbaar belang én als er geen alternatieven voor handen zijn. Het is onze overtuiging dat aan beide voorwaarden niet is voldaan. Zo staan er voldoende kloosters leeg in de omgeving. Tal van anderen kampen met een tekort aan roepingen en dus lege bedden. Opgrimbie is dan ook een overbodig bouwwerk.

Wij laten het hier niet bij zitten. Op zaterdag 28 april plannen wij om 14u00 een actie aan het domein in Opgrimbie. We verzamelen aan de hoofdingang. Wij roepen de diverse politieke jongerenorganisaties en de milieuverenigingen op deze actie met ons te voeren.

Auteur:
Volksuniejongeren
Pieter Vandenbroucke

Meer informatie:
Contactpersoon: Klaas Van Audenhove
Telefoon: 0477/55.32.84
E-post: (vujo@jeugdwerknet.be)
Url: www.volksuniejongeren.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie