Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 23-04-2001 Persberichten district Kerkrade
Maandag 23 april 2001 - 11.45 uur

Wittem; spookrijder
Een 18-jarige man uit Gulpen veroorzaakte zondag 22 april om 13.15 uur op de Hofstraat in Wittem een aanrijding waardoor een 44-jarige vrouw uit het Duitse Aken gewond raakte. Zij werd met hoofdletsel en letsel aan haar linkeronderbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Aken. De oorzaak van de aanrijding lag in het feit dat de nietsvermoedende autobestuurder tegen het verkeer in de eenrichtingsstraat inreed. Dat deed hij met een snelheid van ongeveer 75 km/uur. Ter plaatse is 80 km toegestaan. Toen hij plotseling geconfronteerd werd met een tegenligger, week hij uit en kwam in de berm terecht. Hij wist daardoor een aanrijding te voorkomen. Door de stuurmanoeuvre verloor hij de controle over zijn auto, schoot daardoor naar links en botste tegen de aldaar fietsende Duitse vrouw. Zij rolde over de motorkap en kwam in de berm terecht. Haar fiets kwam klem te zitten onder het linkervoorwiel van de auto. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; zendpiraat stoort luchtvaart
De politie verleende zondag 22 april om 17.15 uur assistentie aan de Rijksdienst voor Radiocommunicatie (RDR) bij de inbeslagname van de illegale zendapparatuur van een 45-jarige bewoner van de Melchersstraat in Landgraaf.
Omdat de luchtvaartcommunicatie van het vliegveld Schiphol daardoor gestoord werd, ging de RDR direct over tot actie. Via peilingen kwam men uiteindelijk uit in de Melchersstraat in Landgraaf. De man werd op heterdaad betrapt toen hij vanuit een schuurtje naast zijn woning een radioprogramma de ether in zond. Tegen de "piraat" wordt door de RDR proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie