Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag NK powerliften voor junioren en masters

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : Nederlands kampioenschappen powerliften voor junioren en masters
Datum : 23 april 2001

Jong en oud strijden samen om de titel in Alkmaar

Zondag 22 april verzamelden de jonge en de niet zo jonge powerlifters van Nederland in Alkmaar, voor de leek onder ons, de Nederlandse kampioenschappen voor de junioren (leeftijd tot en met 23 jaar) en voor de masters (leeftijd boven de 40 jaar) stonden op het programma. Het geeft een goed gevoel om veel nieuwe gezichten te zien bij de deelnemers, vooral bij de junioren was veel nieuwe aanwas te bewonderen en op hun eerste wedstrijd te zien verschijnen, luid aangemoedigd door familie, vrienden en bekenden. Ook bij de masters blijkt het bloed te kruipen waar het gaan kan, want hier zijn veel oude bekende terug van weggeweest en dan blijkt dat het fanatisme van de atleet in de loop van de jaren niet veranderd te zijn.
Vele verenigingen zonden hun nieuwelingen naar Alkmaar, zoals de organiserende vereniging S.S.S. Alkmaar, maar ook Spartacus Noord-Scharwoude en Atlas Nijmegen en vooral een grote afvaardiging was er van de van oudsher grote vereniging K.C.S. Scheveningen. De spits werd vandaag afgebeten door de junioren, waarvan een aantal deel uit maken van de juniorenselectie van Nederland, onder leiding van bondscoaches Ferry van der Meulen en Cor Jansen van Jorksveld, al snel wordt duidelijk dat de strijd zal plaatsvinden tussen de wat ervaren junioren als de Rotterdammer Bas Roessen, Alkmaarder Osvaldo Cavio, maar ook nieuweling M.Verbaan, uitkomend voor K.C.S.Scheveningen bemoeide zich in de strijd. Verrassend was de nieuwe man uit Alkmaar, Erik Schermerhorn, op zijn eerste wedstrijd liet hij gelijk zien van het goede powerlifthout gesneden te zijn en behaalde in zijn klasse het Nederlands kampioenschap.
Bij de masters, de sterke "oude" mannen van Nederland, maar ook een aantal dames doen vandaag mee met deze wedstrijd, is de strijd zo nog spannender dan bij de junioren, een fraaie strijd is er tussen een aantal goede atleten, van de vereniging Be-Fit komt Jack Marijs, vandaag goed voor een totaal van 780 kg.waaronder een kniebuigbeurt van 310 kg., de altijd in vorm zijnde Arie van Roon (Olympia Rotterdam), maar ook Bram Hazeu en Ronald Braak (S.S.S. Alkmaar) lieten aan het enthousiaste publiek zien dat je na je veertigste levensjaar pas echt sterk wordt.
Zoals bijna altijd is de nestor van het Nederlandse powerliften, de goedlachse Rotterdammer Gijs Klomps, ook weer aanwezig, op de respectabele leeftijd van 72 jaar !!!!, weet deze kracht- patser nog altijd een totaal te maken van 375 kg. in een gewichtsklasse van tot 75 kg. Aan het eind van deze dag worden door de nieuwe wereldkampioene bankdrukken bij de masters Yvonne van der Stoep de prachtige bekers uitgereikt aan de deelnemers van dit Nederlands kampioenschap, waarmee gebleken is dat zowel jong als oud mee kan doen aan de sport POWERLIFTEN.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie