Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan 90.000 bezoekers op opendeurdag Vlaamse overheid

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 22 APRIL 2001

Meer dan 90.000 bezoekers voor Vlaanderendag

De tweede opendeurdag van de Vlaamse overheid is een opvallend succes geworden : meer dan 90.000 mensen hebben op deze Vlaanderendag een van de Vlaamse overheids- diensten en -gebouwen bezocht die vandaag tussen 10 en 17 u. voor het publiek openstonden. Dat is een stijging met meer dan 20.000 ten opzichte van de eerste editie van de Vlaanderendag twee jaar geleden.

De Vlaamse regering organiseerde de Vlaanderendag om het grote publiek op een ongedwongen wijze kennis te laten maken met de Vlaamse overheid en haar brede waaier dienstverlening. 121 diensten en instellingen in 53 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen gingen op deze uitnodiging in en boden een aangepast bezoekersprogramma aan.

De Vlamingen zijn alvast massaal op het aanbod ingegaan, niet alleen in Brussel maar ook elders in Vlaanderen. De grootste publiekstrekkers in Brussel waren het Ontvangst- centrum van de Vlaamse Gemeenschap Hotel Errera (3000 bezoekers)en het Vlaams Parlement (2500 bezoekers). De administratieve centra Boudewijngebouw, Ferrarisgebouw, Consciencegebouw en Markiesgebouw mochten samen rekenen op 4740 bezoeken. In de omgeving van Brussel trok het Kasteel van Ham (2300) in Steenokkerzeel het grootste aantal geïnteresseerden. Heel wat mensen zochten ook de kabinetten van de Vlaamse ministers op. Blikvanger hier- bij was het kabinet van minister-president Patrick Dewael op het Martelaarsplein met 1000 bezoekers.

Absolute toppers in Vlaanderen waren het dierenpark Planckendael in Mechelen en de Zoo van Antwerpen, met elk 6000 bezoekers. De splinternieuwe waterzuiveringsinstal- latie van Aquafin in Destelbergen trok 3500 mensen, en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen eveneens bijna 3500 belangstellenden. Domein Herkenrode (Kuringen) van de Stichting Vlaams Erfgoed haalde bijna 3300 bezoekers, het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout 2750, de centrale werkplaats van de Dienst voor de Scheepvaart in Mol 2700, het Waterproductie- centrum in Neerpelt 2200, en het landinrichtingsproject Lozerbos in Kruishoutem 2000 bezoekers.

In West-Vlaanderen scoorden vooral de duinenwandeling in De Panne (1500), het schip voor zeewetenschappelijk onderzoek De Zeeleeuw in Oostende (1300) en het BLOSO- sportcentrum De Rhille in Diksmuide (1250) zeer goed.

Opvallend was opnieuw de zeer positieve reactie van heel wat bezoekers op het initiatief. Velen gaven te kennen aangenaam verrast te zijn door de gastvrijheid waarmee zij ontvangen werden, en heel wat mensen vonden dat de Vlaanderendag best opnieuw voor herhaling in aanmerking komt.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie