Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: aanhouding voor bedreiging

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 23 april 2001

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: aanhouding voor bedreiging
Bij een woning aan de Spoetnikstraat in Oude Pekela is zondagavond een 38-jarige man uit Winschoten aangehouden voor bedreiging. De bewoner had de politie gewaarschuwd en de agenten troffen de Winschoter met een stok aan bij de woning. Hij werd aangehouden en ingesloten. Relatieperikelen zijn de oorzaak van de problemen.

Wildervank: vrouw ziet gestolen fiets terug
In de Poststraat in Wildervank zag zondagochtend een 41-jarige vrouw een 17-jarige jongen op haar gestolen fiets rijden. De fiets was een dag eerder uit de schuur weggenomen. De vrouw hield de jongen staande en de politie werd gewaarschuwd. De jongeman werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Hoogezand: rijden onder invloed
Agenten hielden zondagnacht een 33-jarige automobilist uit Schildwolde aan op de Kerkstraat in Hoogezand omdat hij met een hoge snelheid door het dorp heen reed. Bij controle op het ademanalyseapparaat bleek de man een promillage van 1.55 te blazen. Hij krijgt een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Garmerwolde: ongeval op fietspad
Bij het inhalen van twee fietsers op het fietspad naast de Provincialeweg N360 in Garmerwolde raakte een 36-jarige bromfietser uit Groningen zondagmiddag de buitenste fietsster. De 62-jarige vrouw uit Engelbert kwam ten val en werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietser bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat en een proces-verbaal werd uitgeschreven.

Tolbert: auto beschadigd bij burenruzie
Bij een burenruzie op de Baander in Tolbert is de auto van een 32-jarige vrouw beschadigd door haar 29-jarige buurvrouw. Op de zondagmiddag was er ruzie ontstaan tussen een vriend van de 32-jarige vrouw en de buurvrouw. Hierbij waren klappen gevallen en werd er over en weer met tegels gegooid. Een van de tegels kwam op een autoruit terecht. De 29-jarige vrouw werd aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in naar het incident tussen de buren.

Grijpskerk: rijden met een slok op
Op de Friesestraatweg in Grijpskerk werd zondagnacht een 50-jarige automobilist uit Pieterzijl gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man bleek gedronken te hebben, 1.85 promille. Zijn rijbewijs, die hij sinds twee maanden weer in zijn bezit had, werd ingevorderd. Met een dagvaarding in zijn bezit werd de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: broers aangehouden
In de Nieuwe Boteringestraat in Groningen heeft de politie zondagavond twee mannen in de leeftijd van 31 en 22 jaar aangehouden. Beide broers waren afgelopen vrijdagavond, tijdens een feest, gesignaleerd in een kamerverhuurbedrijf aan de Bloemsingel in Groningen, terwijl ze niet waren uitgenodigd. Enkele bezoekers hadden beide mannen in het gebouw rond zien lopen, waarbij ze op een gegeven moment uit een kamer kwamen. Later op de avond bleek dat verschillende kamers waren doorzocht en dat er onder andere een computer was verdwenen. Zondagavond zagen enkele kamerbewoners de mannen weer in het gebouw lopen. Ze werden aangesproken en vertelden dat ze bij iemand op bezoek wilden gaan. De bewoner van de kamer waar beide broers op bezoek wilden bleek hen echter niet te kennen. Daarop werden de mannen meegenomen naar een gemeenschappelijke ruimte. Daar ontstond echter een vechtpartij waarbij beiden kans zagen te ontkomen. Tijdens de vechtpartij bedreigde één van de broers een bewoner met een mes en werd een andere bewoner met een stuk hout geslagen. De gewaarschuwde politie wist de verdachten op basis van het signalement op te sporen. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zondagavond een 26-jarige man uit Mauritanië aangehouden. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, kreeg ruzie met een 39-jarige vriendin in haar woning aan De Fok in Groningen. Tijdens die ruzie gooide de man zijn vriendin op de grond en probeerde haar te wurgen. De vrouw verloor daarbij het bewustzijn. Buren die hevig geschreeuw hoorden waarschuwden de politie. Bij de komst van de politie was de verdachte nog in de woning. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en overgebracht naar het politiebureau. Het 39-jarige slachtoffer was inmiddels weer bij kennis. Ze liep geen ernstig letsel op en is overgedragen aan de zorg van een vriendin. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de verdachte illegaal in Nederland verblijft. Hij is ingesloten en wordt na afhandeling van de poging tot doodslag op zijn vriendin overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht in de Nieuweweg in Groningen een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met zijn auto in verboden richting. Bij controle door de politie bleek hij onder invloed te verkeren. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.2 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: huisvredebreuk
In een woning aan de Schoolholm in Groningen heeft de politie zondagmiddag een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door de 31-jarige bewoner aangetroffen slapend in een kamer aangetroffen. Hij weigerde, ook na hevig aandringen van de bewoner, het pand te verlaten. De politie werd gewaarschuwd. De man, die een bekende van de politie is, werd door politiemensen herkend. Hij bleek op last van de Officier van Justitie te kunnen worden aangehouden omdat hij zich niet had gehouden aan de schorsende voorwaarden van een inbewaringstelling. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor huisvredebreuk.

Groningen: caravanbrand beschadigt woning
Een brand in een caravan heeft zondagmorgen aanzienlijke schade veroorzaakt aan een woning aan de Resumaheerd in Groningen. De caravan stond pal naast de woning en raakte tegen 06.00 uur in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De caravan ging geheel verloren. Door de grote hitte liep een zijmuur van de woning een aantal scheuren op. Om zekerheid te hebben over veiligheid van de bewoners verwijderde de brandweer een deel van de dakpannen. Het vuur bleek echter niet naar het dak te zijn overgeslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in de caravan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie