Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-04-2001
1e Persbericht 23 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F. Kennedylaan is zondagavond rond 21.40 uur een 30-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden. De man had kort daarvoor op de Fellenoord en daarna op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een rood verkeerslicht genegeerd en reed slingerend over de rijbaan. De politie verdacht de man van het rijden met een slok te veel op en vroeg hem mee te werken aan een ademanalyse. Het is echter niet gelukt om een volledige ademanalyse tot stand te brengen omdat de verdachte de instructies van de politie niet juist op volgde. Hierop kreeg hij een bevel om mee te werken aan een bloedproef. Dit werd door de verdachte geweigerd. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tweede verdachte aangehouden
Op de 1e Lavendelstraat is zondagochtend om 7.35 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt samen met een 17-jarige jongen uit Helmond, die zaterdagochtend rond 1.30 uur op de Kornoeljelaan is aangehouden na een wilde achtervolging, verdacht van het stelen van een auto aan de Jan Smitzlaan. De politie kwam de twee verdachten op het spoor doordat ze, naar aanleiding van een melding van een inbraak in een bestelbus op het Kerstroosplein rond 1.15 uur zaterdagochtend, een verdachte auto voorbij zag rijden op de Geert Grootestraat. De politie achtervolgde de auto, die kort daarvoor vanaf de Jan Smitzlaan gestolen bleek te zijn, en gaf de bestuurder van het voertuig een stopteken. Dit werd genegeerd en het voertuig reed met volle snelheid weg. Op de Thomas a Kempislaan reed de auto een parkje in en botste tegen een aldaar geparkeerde auto. Vervolgens reed het voertuig met hoge snelheid verder. Op de Mimosalaan verminderde het voertuig zijn snelheid en trachtte de bestuurder de politie van de weg te drukken door slingerend over de rijbaan te rijden. Hierdoor kwam de achterzijde van het voertuig in botsing met de voorzijde van het politievoertuig. Vervolgens botste de auto op de Kornoeljelaan tegen twee geparkeerde autos en kwam tot stilstand. De twee inzittenden sloegen direct op de vlucht. Hierop kon de 17-jarige bijrijder worden aangehouden. De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het besturen van het gestolen voertuig wist toen te vluchten. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte aangehouden wegens belediging en rijden onder invloed
In een woning op de Christinastraat is zondagavond rond 19.00 uur een 30-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het besturen van een auto met een slok te veel op en het beledigen van een politieagente. De politie kreeg een melding van een spookrijder op de Keizer Karel V singel en stelde een onderzoek in de omgeving in. In een plantsoen tussen de Keizer Karel V singel en de Christinastraat werd het voertuig van de spookrijder aangetroffen. Getuigen verklaarden dat de bestuurder van het voertuig in een woning aan de Christinastraat zat. De verdachte weigerde elke medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef en beledigde tevens een politieagente. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Man onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal Op de Heeklaan is maandagochtend rond 2.30 uur een 25-jarige automobilist uit Lierop tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van
1,10 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Mishandeling
In een horecagelegenheid op de Blasiusstraat is tussen zaterdagavond 23.30 uur en zondagochtend 1.00 uur een 20-jarige inwoner van Aarle-Rixtel door een onbekende jongen zonder een direct aanwijsbare reden met een glas in zijn gezicht geslagen. Daarna werd hij nog diverse keren in zijn gezicht geslagen. Hierbij liep het slachtoffer twee blauwe ogen, een hoofdwond en een aantal schaaf- en snijwonden op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Eindhovenseweg zijn maandagochtend rond 2.30 uur sportartikelen gestolen. Om de spullen weg te kunnen nemen heeft de dader een raam aan de achterkant van het pand opengebroken.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Dommelseweg is zondagavond rond 23.40 uur een 26-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt op het rijden met een behoorlijke slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van
2,50 weer. De man kreeg een rijverbod van veertien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Lepelkesweg is tussen zondagavond 20.00 uur een maandagochtend 6.45 uur een groene Opel Corsa met het kenteken JX-16-LB gestolen.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf Den Hof is tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagavond 23.55 uur een grijze Golf Syncro met het kenteken HZ-HF-13 gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie