Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genetronics presenteert electroporatietherapie

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GENETRONICS

Genetronics presenteert electroporatietherapie tijdens congres

Genetronics presenteert electroporatietherapie tijdens belangrijk Europees congres over mondkanker

San Diego (VS) en Den Haag - Genetronics Biomedical Ltd. (Amex: GEB; Toronto) maakte vandaag bekend dat men het MedPulser(TM) Electroporation Therapy System gaat presenteren tijdens het 7de International Congress on Oral Cancer (ICOOC) dat in Nederland gehouden wordt op 23 april 2001. Genetronics is ook een belangrijke sponsor van dit congres dat jaarlijks de beste artsen op het gebied van otolaryngologie bijeenbrengt.

'Het ICOOC is dé gelegenheid om ons MedPulser(TM) Electroporation Therapy System met het CE-merk, te presenteren aan de belangrijkste deskundigen op het gebied van hoofd- en nekchirurgie in Europa,' aldus Babak Nemati, Ph.D., vice-president Corporate Development bij Genetronics. 'Dit congres markeert het begin van onze marketing in Europa, waar ons Electroporation Therapy System werd goedgekeurd voor verkoop en gebruik bij patiënten.'

Elektroporatie is het gebruik van uiterst korte, intense, elektrische pulsen op tijdelijk doorlaatbaar gemaakte celmembranen, die tijdelijke poriën vormen waarlangs de geneesmiddelen tegen kanker direct in de kankercellen worden gebracht waar het middel effectiever werkt. Electroporation Therapy (EPT) kan een weefselbehoudend alternatief zijn voor chirurgische resectie, met daarbij de mogelijke voordelen van een kortere ziekenhuisopname, betere levenskwaliteit na de behandeling en werkzaamheid bij patiënten die ongevoelig zijn voor standaard behandelmethodes.

Tijdens het ICOOC-congres zal Genetronics artsen bekend maken met EPT via mondelinge presentaties en door het apparaat in cabines te demonstreren waarbij ook de voordelen ten opzichte van andere behandelmogelijkheden worden besproken. 'Met de feedback die wij ontvangen van onze belangrijkste doelgroep kunnen we onze verkoopstrategie verfijnen,' zei Dr. Nemati. Tijdens het congres zal Genetronics ook via satelliet enkele panelpresentaties leiden en de klinische ervaring tonen die men tot op heden heeft opgedaan met EPT voor de behandeling van hoofd- en nekkanker in de grotere ziekenhuizen in Europa en de Verenigde Staten.

De panelpresentaties worden voorgezeten door Dr. Nemati en een onderdeel hiervan zijn lezingen van Professor Martin Burian van de Universiteit van Wenen, Oostenrijk, Dr. Thomas Plath, van het Benjamin Franklin Medisch Centrum, Berlijn, Duitsland, Dr. William R. Panje, M.D., F.A.C.S., van het Rush-Presbyterian-St. Luke's Medical Center, Chicago, Illinois, een van de pioniers in het gebruik van EPT, en Dr. Gerard Seroussi, M.D., die de ervaring tot nu toe met klinische trials in Frankrijk bespreekt.

Genetronics Biomedical Ltd. is werkzaam via de in San Diego gevestigde volledige dochteronderneming Genetronics, Inc. Genetronics, Inc. werd in 1983 opgericht en is gespecialiseerd in het leveren van doelgerichte intercellulaire therapeutica van grote moleculen. Het bedrijf richt zich op oncologie en gentherapie en ontwikkelt Electroporation Therapy (EPT), de gepatenteerde platformtechnologie, met het doel om de levenskwaliteit van patiënten te vergroten en om veilige, effectieve en relatieve goedkope behandelmethodes te bieden. Op het gebied van de oncologie richten de ontwikkelingsprogramma's zich op kanker van het hoofd en de nek, de lever, de alvleesklier en de huid. De BTX(R) Instrument Division van Genetronics, toonaangevend in moleculaire technieken, zoals elektroporatie en elektrofusie voor onderzoekslaboratoria, brengt een uitgebreide lijn producten op de markt voor in vitro, ex vivo, en dierlijke in vivo toepassingen. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.genetronics.com.

Dit persbericht bevat bepaalde op de toekomst gerichte uitspraken gerelateerd aan de plannen van de Onderneming om haar geneesmiddel-toedieningsysteem via elektroporatie te ontwikkelen en haar financieringsactiviteiten hiervan. De beschikbaarheid van middelen om bedrijfsactiviteiten en plannen te steunen voor extra financiering kan niet worden gegarandeerd. Werkelijke gebeurtenissen en resultaten kunnen verschillen van de verwachtingen van de Onderneming door een aantal factoren, zoals de onzekerheden inherent aan klinische trials en ontwikkelingsprogramma's van producten, evaluatie van mogelijke vooruitzichten, het bestedingsniveau van het bedrijf, de toestand van de kapitaalmarkt en andere factoren die uiteengezet worden in het Jaarverslag van Genetronics, op formulier 10-K en andere documenten die volgens de reglementen zijn ingediend. Er kan geen garantie worden gegeven dat een product dat Genetronics produceert, met succes wordt ontwikkeld en gefabriceerd, of dat uiteindelijke resultaten van pilotonderzoek bij mensen of klinische onderzoeken zullen bijdragen aan de wettelijke goedkeuring om de producten op de markt te brengen. De beurzen van Amerika en Toronto hebben dit persbericht niet bekeken en aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor de juistheid en accuraatheid hiervan.

Contactpersoon: Mervyn McCulloch, CFO van Genetronics Biomedical Limited, +1 858-597-6006. Website: www.genetronics.com

23 apr 01 15:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie