Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteberichten De Lier

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente De Lier

Ter herinnering: Avondopenstellingen bureau Burgerzaken Op de volgende data komen de avondopenstellingen van het bureau Burgerzaken te vervallen.
13 april 2001 (Goede Vrijdag)
4 mei 2001 (Dodenherdenking)
25 mei 2001

1 juni 2001


Op deze data is bureau Burgerzaken in de avonduren gesloten. Op de overige vrijdagavonden is het bureau Burgerzaken geopend van 19.00-20.00 uur.

Slechte bereikbaarheid door fout parkeren

Auto´s worden lang niet altijd in de daarvoor bestemde vakken geparkeerd. Dit kan in geval van nood gevaar opleveren. Door fout geparkeerde auto´s zijn bepaalde straten en wijken in De Lier slecht of niet bereikbaar voor brandweer, politie en/of ambulance. Parkeer uw auto daarom altijd in de daarvoor bestemde parkeervakken.

12 mei: Multiculturele dag De Lier

Op 12 mei 2001 organiseert het Dario Fo college uit Poeldijk een Multiculturele dag in De Lier. Het thema van deze dag is ´Grenzeloos De Lier´. Tijdens de Multiculturele dag wordt een expositie van landkoffers gepresenteerd op diverse locaties. Dertig Westlandse kunstenaars hebben van een gedicht een kunstwerk gemaakt in een ´landkoffer`. De gedichten zijn geschreven door nieuwe Westlanders met een ander land van herkomst.
De dertig landkoffers vormen samen een expositie over een nieuw begin in een vreemd land, over angst en heimwee, verlies en kracht, gastvrijheid en respect.

Rondom de expositie vinden verschillende activiteiten plaats. Van 11.00 tot 15.00 uur kunt u genieten van poëzie, kunst, muziek en dans. Tevens kunt u proeven van lekkernijen uit allerlei culturen. Er worden ook activiteiten voor jongeren en kinderen georganiseerd.

Nationale herdenking op vrijdag 4 mei 2001

Tijdens de Nationale Herdenking op vrijdag 4 mei 2001 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Het gemeentelijk comité voor de 4 mei herdenking roept alle inwoners van De Lier op om op 4 mei:

- vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag (zonder wimpel) halfstok te hangen;

- vanaf 20.00 uur tot 20.02 uur volkomen stilte in acht te nemen;
- deel te nemen aan de plechtige herdenking bij het herdenkingsmonument op de hoek van de provinciale weg en de Sportlaan;
- na afloop van de twee minuten stilte deel te nemen aan de bloemenhulde bij het monument.

Voorafgaand aan de herdenkingsplechtigheid bij het monument wordt in de N.H. Kerk aan de Hoofdstraat een herdenkingsbijeenkomst gehouden. De aanvang van deze bijeenkomst is 19.00 uur. De deuren zijn open vanaf 18.30 uur.
Tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester Van der Meer het woord voeren. Eveneens wordt er een bijdrage geleverd door vertegenwoordigers van het Lierse asielzoekerscentrum en de Jeugdraad. Muzikale medewerking wordt verleend door Les Sirènes en organist J. van de Zande.
Iedereen is van harte uitgenodigd om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Aansluitend op de bijeenkomst volgt de stille tocht naar het monument.

Bij het monument wordt medewerking verleend door de Christelijke Harmonievereniging Excelsior.

Na afloop van de kranslegging en bloemenhulde bent u van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

Sluiting winkels:
In verband met de nationale herdenking zullen op 4 mei de winkels vanaf 19.00 uur gesloten zijn.

(Van de wijkagent) - Geef inbrekers geen kans

Inbraak, het gebeurt bijna dagelijks in het gehele Westland. In bedrijven en woningen. Het maakt de inbreker niet uit. Waar hij de kans krijgt, gaat hij naar binnen. Regelmatig kan hij zo naar binnen lopen of klimmen. Hij maakt gebruik van de naïviteit van mensen die er niet altijd bij stilstaan dat bepaalde personen hun ´brood verdienen´met het plegen van diefstallen.

Voor de inbreker maakt het niet waar hij naar binnen gaat. Hij zoekt wel naar plekken waar inbreken eenvoudig is en waar hij zich snel uit de voeten kan maken. Daarom geeft hij de voorkeur aan vrijstaande- en hoekwoningen. De gelegenheidsinbreker wandelt door de wijk en neemt zijn kans waar bij woningen waar hij makkelijk en snel naar binnen kan. Hij is in het bezit van een schroevendraaier of een tang om een raam of deur te forceren. Bij een onbeveiligd raam doet hij er ongeveer 30 seconden over om binnen te komen. Bij een beveiligd raam of beveiligde deur, voorzien van inbraakwerend hang-en sluitwerk doet hij er, met goed gereedschap 5 tot 10 minuten over om in te breken. Soms lukt het hem helemaal niet. Daarom kiest deze gelegenheidsinbreker vrijwel altijd een niet beveiligde woning.

Ook in De Lier zijn veel woningen nog niet beveiligd. De gemeente, woningstichting en politie doen hun best om dit te veranderen. De gemeente stelt bijvoorbeeld eisen aan nieuw te bouwen woningen. De woningstichting voorziet huurwoningen tijdens het groot onderhoud van degelijk hang-en sluitwerk. De politie probeert zoveel mogelijk preventieadviezen te verstrekken. Helaas gebeurt dit pas vaak na een inbraak.

Voorkom inbraak, zorg voor een goed beveiligde woning!

Gecertificeerde beveiligingsbedrijven kunnen u een goed advies verstrekken. Uiteraard kunt u bij vragen of advies over beveiliging ook terecht bij de politie te Naaldwijk (tel. 615811). Vraag dan naar inspecteur Marianne Niessink of wijkagent Willem Smit.

GEEF HET DOOR, RECHTS GAAT VOOR

Alle bestuurders van rechts krijgen voorrang op gelijkwaardige kruisingen.
Vanaf 1 mei 2001 moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat.

Waarom deze verandering?
De maatregel is genomen om de voorrangsregels te vereenvoudigen. Vanaf
1 mei 2001 geldt de algemene voorrangsregel 'rechts gaat voor' immers voor alle bestuurders en niet alleen voor bestuurders van motorvoertuigen. Hierdoor wordt de voorrangsregeling een stuk logischer en duidelijker. Dit voorkomt misverstanden, waardoor de kans op verkeersongevallen op gelijkwaardige kruisingen zal afnemen. Het is ook een veilig idee dat we nu dezelfde regels hebben als de landen om ons heen. Op vakantie bijvoorbeeld hoeven we ons in die landen niet meer aan te passen aan andere voorrangsregels.

Waar moeten we op letten?
Voortaan krijgen dus alle bestuurders die op een gelijkwaardige kruising van rechts komen, voorrang. Het is daarom belangrijk te weten, wat we onder bestuurders verstaan en wat gelijkwaardige kruisingen zijn.

Wat zijn bestuurders?
Bestuurders zijn alle weggebruikers, behalve voetgangers. Het gaat dus om bestuurders van een motorvoertuig (zoals auto, vrachtauto, bus, motorfiets of tractor), fietsers, bromfietsers, snorfietsers, bestuurders van een brommobiel of een invalidenvoertuig, bestuurders van een paard en wagen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Voetgangers (en alle weggebruikers die daaraan gelijkgesteld zijn, zoals skeelers, skaters en steppers) zijn géén bestuurders en vallen niet onder de nieuwe voorrangsregel.

Wat is een gelijkwaardige kruising?
Een gelijkwaardige kruising is een kruising, waar de voorrang niet apart geregeld is. Let wel: op gelijkwaardige T-kruisingen geldt de nieuwe voorrangsregel ook! Op kruisingen, waar de voorrang wél geregeld is, bijvoorbeeld door verkeerslichten, voorrangsborden, haaientanden of een inrit-/uitritconstructie, veranderen de voorrangsregels niet. Ook op kruisingen tussen een verharde en een onverharde weg blijft de voorrangssituatie ongewijzigd. Bestuurders op de onverharde weg blijven voorrang verlenen aan alle bestuurders op de verharde weg.

Hoe zit het met de tram?
De voorrangsregels voor de tram blijven gelijk. De tram krijgt op gelijkwaardige kruisingen altijd voorrang, of hij nu van rechts of links komt.

Voorrang héb je niet, voorrang kríjg je!
Voorrang is geen recht. Het is van groot belang dat fietsers, bromfietsers, ruiters, etc. per 1 mei 2001 geen voorrang némen, als ze op gelijkwaardige kruisingen van rechts komen, maar eerst goed opletten of ze voorrang kríjgen. Oogcontact met medeweggebruikers kan daar een belangrijke rol bij spelen. Wees er altijd op bedacht dat bestuurders misschien geen voorrang verlenen. Neem bij twijfel geen risico en laat de ander gewoon voorgaan. Zorg bovendien voor een goede verlichting en reflectie op de (brom)fiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...