Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse Agalev ontvangt ABVV-werklozen

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 23 april 2001.

Agalev ontvangt ABVV-werklozenOp een bijeenkomst vanmorgen heeft de werklozenwerking ABVV Agalev bevraagd over haar standpunten rond de oudere werklozen (+50jaar).

Agalev deelt de bezorgdheid van het ABVV over het terugschroeven van aangegane engagementen t.a.v. de huidige werklozen boven de 50 jaar.

Het ontwerp KB van Minister Onkelinx dienaangaande moet aangepast worden. De huidige oudere werklozen dienen onverkort hun statuut te behouden, indien zij dit wensen.
Agalev pleit samen met het ABVV voor een preventief beleid m.n. verhoging van de vormingsinspanningen voor ouderen, intensieve begeleiding op de (aangepaste) werkpost, progressieve arbeidsduurvermindering voor deze groep. Agalev wil in de eerste plaats volwaardig werk in het kader van kwaliteit van de arbeid; daarbij hebben oudere werknemers een bijzondere plaats. Voorkomen van ontslag is hierbij prioritair. Wij verwijzen naar het wetsvoorstel Bonte - Wauters over outplacement.
Agalev pleit voor stimulerende en ondersteunende maatregelen voor behoud van werk én voor werknemers én voor werkgevers (behoud van premies, pensioen, anciënniteitstoeslag, progressieve loonlastvermindering).

Agalev wil voor de toekomst de discussie aangaan rond het systeem van oudere werklozen op basis van :


1) vrijwilligheid van de werkloze om in te gaan op een dienstbetrekking
2) het begrip "passende dienstbetrekking" moet rekening houden met de fysieke en mentale capaciteit van deze leeftijdsgroep
3) het nu reeds vrijwillig ter beschikking staan van de arbeidsmarkt (35.000 oudere werklozen vinden geen job).

ABVV en Agalev vinden elkaar in deze benadering en zullen samen verder zorgen voor de sociale bescherming van werknemers.

Joos Wauters, Volksvertegenwoordiger
Jos Geysels, politiek secretaris


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie