Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: onzedelijk gedrag

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-04-2001 Politieberichten van 22/4 (13.00 uur) t/m 23/4 (07.00 uur)

Heerenveen: onzedelijk gedrag
Zondag omstreeks 04.30 uur liep een 18-jarige inwoonster van Heerenveen over de Nieuwstraat ter hoogte van de Friesche zorgverzekeraar. De jonge vrouw was vanaf de discotheek op weg naar huis. Zij werd plotseling van achteren beetgepakt. Zij voelde daarop een hand onder haar rok, die haar betastte. Toen de vrouw begon te schreeuwen, werd een hand op haar mond gelegd. Enkele fietsers fietsten voorbij, toch toen zij haar hoorden schreeuwen, kwamen zij terug. De aanrander is er toen vandoor gegaan. Van de aanrander is bekend dat het een jongeman betrof met kort roodblond haar en een lengte van ongeveer 1.80 meter. De man droeg een blauw/groen gestreept jack en een spijkerbroek.

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag tussen 09.45 en 12.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Zuiderstraat. Een ruit aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen en de car-kit werd vernield. De eigenaresse, een 50-jarige inwoonster van Menaldum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 14.00 uur werd op de Overijsselseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Toen de man werd aangehouden, werd hij vervelend en wilde niet mee naar het bureau. Hierop werd de man geboeid afgevoerd. Aan het bureau blies de man 785 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur. Aan het bureau bleek dat de man ook een ontzegging van de rijbevoegdheid had, die liep tot 2 oktober 2002. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Lemmer: dodelijke aanrijding
Zondag omstreeks 12.10 uur vond op de Grietenijdijk tussen Lemmer en Bantega een dodelijk verkeersongeval plaats. De bestuurder van een motor, de 33-jarige Friedrich P.B. Bron uit Boijl, kwam vermoedelijk door te hoge snelheid en de onoverzichtelijkheid van de bocht naar rechts, op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en kwam aldaar in botsing met een bestelauto, die werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Bantega. De bestuurder van de motor overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Grietenijdijk is tijdens de afhandeling van de aanrijding afgesloten geweest voor het verkeer. De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd

Franeker: aanrijding licht gewonde
Zondag omstreeks 19.10 uur reed de bestuurder van een bromfiets, een 35-jarige inwoner van Franeker, op de Minne Hofstraweg tegen de rechtervoorzijde van een personenauto, die bestuurd werd door een 63-jarige inwoner van Minnertsga. De bromfietsbestuurder liep een kneuzing op aan zijn been en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden De man kon na behandeling weer naar huis.

Sneek: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.55 uur vond op de Willem Lodewijkstraat een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed over de straat in de richting van de J.W. Frisoweg. Op een gegeven moment verloor de bestuurder de macht over het stuur en hij ramde met zijn auto de afzettingspaaltjes tussen de rijbaan en het trottoir. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 705 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.50 uur vond op de Pieter Stuyvesantweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak een paal van een middengeleider en kwam een eindje verderop tot stilstand. De eigenaar van de auto, die bij de auto werd aangetroffen, hield bij hoog en laag vol dat hij niet de bestuurder was geweest. Een onbekende man had gereden en was na de aanrijding te voet er vandoor gegaan. De eigenaar van de auto, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, is gezien het onderzoek waarschijnlijk de bestuurder geweest. De man had gedronken en is overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 1040 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 13 uur. Tevens bleek dat zijn rijbewijs tot 1 juni 2001 ongeldig was verklaard. De auto werd in beslag genomen.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 01.55 uur werd op de Overstesingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Drachten: seksueel misdrijf
Vanavond, maandag 22 april, zal in het programma `Opsporing Verzocht` van de Avro, dat wordt uitgezonden om 22.10 uur op Nederland 1 aandacht worden besteed aan de zedenzaak van 17 april jongstleden, waarbij twee meisjes uit Drachten waren betrokken. Zie ook de politieberichten van 18 en 22 april.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Stadsrondweg Noord een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Langweer: onder invloed
Maandag omstreeks 02.05 uur werd op de Lanwarderdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: mishandeling
Maandag omstreeks 01.30 uur sloeg een 24-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn hockeystick op verschillende rolluiken in de Oude Doelesteeg. De hockeystick werd van hem afgenomen door een 32-jarige inwoner van Leeuwarden. Hierdoor ontstond ruzie tussen de beide mannen. De 24-jarige wilde zijn stick terug hebben en tijdens de woordenwisseling kreeg hij een klap op zijn neus van de 32-jarige, waardoor hij een bloedneus opliep en zijn neus enigszins scheef kwam te staan. De jongeman werd voor behandeling overgebracht naar het MCL-Zuid. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wolvega: vernieling ruit
Maandag omstreeks 02.45 uur werd door een groep jongeren een ruit van een bank aan de Van Harenstraat vernield. De ruit, 50 x 100 centimeter, werd ingeslagen met een plank. Van de groep jongeren werd één verdachte, een 24-jarige inwoner van Wolvega, aangehouden. Deze jongeman werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat niet hij maar een andere jongeman de ruit had vernield. De gegevens van deze jongen zijn bekend en hij zal hierover nog worden gehoord. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drachten: mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Zuiderdwarsvaart een 20-jarige inwoner van Ferwerd in elkaar geslagen. De jongeman stond te plassen, toen hij plotseling van achteren met een zaklantaarn werd geslagen door een onbekende man. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op (o.a. aan zijn hoofd), die door een huisarts zijn behandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie