Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: onzedelijk gedrag

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-04-2001 Politieberichten van 22/4 (13.00 uur) t/m 23/4 (07.00 uur)

Heerenveen: onzedelijk gedrag
Zondag omstreeks 04.30 uur liep een 18-jarige inwoonster van Heerenveen over de Nieuwstraat ter hoogte van de Friesche zorgverzekeraar. De jonge vrouw was vanaf de discotheek op weg naar huis. Zij werd plotseling van achteren beetgepakt. Zij voelde daarop een hand onder haar rok, die haar betastte. Toen de vrouw begon te schreeuwen, werd een hand op haar mond gelegd. Enkele fietsers fietsten voorbij, toch toen zij haar hoorden schreeuwen, kwamen zij terug. De aanrander is er toen vandoor gegaan. Van de aanrander is bekend dat het een jongeman betrof met kort roodblond haar en een lengte van ongeveer 1.80 meter. De man droeg een blauw/groen gestreept jack en een spijkerbroek.

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag tussen 09.45 en 12.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Zuiderstraat. Een ruit aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen en de car-kit werd vernield. De eigenaresse, een 50-jarige inwoonster van Menaldum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 14.00 uur werd op de Overijsselseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Toen de man werd aangehouden, werd hij vervelend en wilde niet mee naar het bureau. Hierop werd de man geboeid afgevoerd. Aan het bureau blies de man 785 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur. Aan het bureau bleek dat de man ook een ontzegging van de rijbevoegdheid had, die liep tot 2 oktober 2002. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Lemmer: dodelijke aanrijding
Zondag omstreeks 12.10 uur vond op de Grietenijdijk tussen Lemmer en Bantega een dodelijk verkeersongeval plaats. De bestuurder van een motor, de 33-jarige Friedrich P.B. Bron uit Boijl, kwam vermoedelijk door te hoge snelheid en de onoverzichtelijkheid van de bocht naar rechts, op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en kwam aldaar in botsing met een bestelauto, die werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Bantega. De bestuurder van de motor overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Grietenijdijk is tijdens de afhandeling van de aanrijding afgesloten geweest voor het verkeer. De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd

Franeker: aanrijding licht gewonde
Zondag omstreeks 19.10 uur reed de bestuurder van een bromfiets, een 35-jarige inwoner van Franeker, op de Minne Hofstraweg tegen de rechtervoorzijde van een personenauto, die bestuurd werd door een 63-jarige inwoner van Minnertsga. De bromfietsbestuurder liep een kneuzing op aan zijn been en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden De man kon na behandeling weer naar huis.

Sneek: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.55 uur vond op de Willem Lodewijkstraat een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed over de straat in de richting van de J.W. Frisoweg. Op een gegeven moment verloor de bestuurder de macht over het stuur en hij ramde met zijn auto de afzettingspaaltjes tussen de rijbaan en het trottoir. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 705 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.50 uur vond op de Pieter Stuyvesantweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak een paal van een middengeleider en kwam een eindje verderop tot stilstand. De eigenaar van de auto, die bij de auto werd aangetroffen, hield bij hoog en laag vol dat hij niet de bestuurder was geweest. Een onbekende man had gereden en was na de aanrijding te voet er vandoor gegaan. De eigenaar van de auto, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, is gezien het onderzoek waarschijnlijk de bestuurder geweest. De man had gedronken en is overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 1040 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 13 uur. Tevens bleek dat zijn rijbewijs tot 1 juni 2001 ongeldig was verklaard. De auto werd in beslag genomen.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 01.55 uur werd op de Overstesingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Drachten: seksueel misdrijf
Vanavond, maandag 22 april, zal in het programma `Opsporing Verzocht` van de Avro, dat wordt uitgezonden om 22.10 uur op Nederland 1 aandacht worden besteed aan de zedenzaak van 17 april jongstleden, waarbij twee meisjes uit Drachten waren betrokken. Zie ook de politieberichten van 18 en 22 april.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Stadsrondweg Noord een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Langweer: onder invloed
Maandag omstreeks 02.05 uur werd op de Lanwarderdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: mishandeling
Maandag omstreeks 01.30 uur sloeg een 24-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn hockeystick op verschillende rolluiken in de Oude Doelesteeg. De hockeystick werd van hem afgenomen door een 32-jarige inwoner van Leeuwarden. Hierdoor ontstond ruzie tussen de beide mannen. De 24-jarige wilde zijn stick terug hebben en tijdens de woordenwisseling kreeg hij een klap op zijn neus van de 32-jarige, waardoor hij een bloedneus opliep en zijn neus enigszins scheef kwam te staan. De jongeman werd voor behandeling overgebracht naar het MCL-Zuid. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wolvega: vernieling ruit
Maandag omstreeks 02.45 uur werd door een groep jongeren een ruit van een bank aan de Van Harenstraat vernield. De ruit, 50 x 100 centimeter, werd ingeslagen met een plank. Van de groep jongeren werd één verdachte, een 24-jarige inwoner van Wolvega, aangehouden. Deze jongeman werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat niet hij maar een andere jongeman de ruit had vernield. De gegevens van deze jongen zijn bekend en hij zal hierover nog worden gehoord. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drachten: mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Zuiderdwarsvaart een 20-jarige inwoner van Ferwerd in elkaar geslagen. De jongeman stond te plassen, toen hij plotseling van achteren met een zaklantaarn werd geslagen door een onbekende man. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op (o.a. aan zijn hoofd), die door een huisarts zijn behandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...