Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achterhoek krijgt Regiotaxi

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Start Regiotaxi Achterhoek

In de regio Achterhoek gaat per 1 juni 2001 Regiotaxi Achterhoek rijden. Regiotaxi is een vorm van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) en zal worden verzorgd door het Regionaal Vervoers Centrum Achterhoek (RVC).

"Collectief" betekent dat Regiotaxi Achterhoek ritten kan combineren, waardoor mensen samen met anderen in hetzelfde voertuig reizen. Hierdoor kan Regiotaxi iets vroeger of later komen, maar nooit meer dan 15 minuten voor of na de afgesproken tijd. "Vraagafhankelijk" wil zeggen dat Regiotaxi alleen rijdt als er vraag naar is. Daarom moeten mensen, die gebruik willen maken van de Regiotaxi, minimaal 50 minuten van te voren telefonisch hun rit reserveren.

Voordelen nieuw systeem
Regiotaxi Achterhoek is de opvolger van MobiMax. In vergelijking tot dit vorige systeem biedt Regiotaxi Achterhoek een aantal voordelen. Ten eerste is het aantal verschillende tarieven verminderd. Hierdoor is het voor de reiziger overzichtelijk welk tarief betaald moet worden voor een rit met Regiotaxi. Daarnaast kan nu elke reiziger maximaal 5 zones reizen; voorheen was dit maximaal 3 zones. Ook de overstap op trein of bus is vergemakkelijkt, doordat de maximale wachttijd bij overstappen op overig openbaar vervoer is beperkt tot 10 minuten. Een andere verandering betreft de indeling van de regio in openbaar vervoer-zones. Het aantal zones is niet veranderd, maar de indeling wel. Voor reizigers betekent dit dat men voor bepaalde reizen minder of meer zal moeten betalen dan voorheen.

Regiotaxi Achterhoek: rijdt voor iedereen!
Iedereen, van jong tot oud, kan reizen met Regiotaxi Achterhoek. Of het nu gaat om een rit naar het station, bezoek aan familie, vrienden of sportvereniging: Regiotaxi brengt u comfortabel naar uw bestemming. Regiotaxi brengt mensen van 'deur tot deur', maar het is ook mogelijk om naar een halte van het openbaar vervoer gebracht te worden of van de halte naar huis.

Regiotaxi Achterhoek stelt tevens een bijzondere service in: de terugbelservice. Op verzoek waarschuwt de centralist de reiziger vijf minuten voordat Regiotaxi arriveert. De reiziger heeft dan nog even de tijd om de spullen te pakken en de jas aan te trekken. Deze terugbelservice is gratis.

Meer informatie
In de komende maand worden de voorbereidingen getroffen om Regiotaxi Achterhoek vanaf 1 juni van start te kunnen laten gaan. Iedereen in de Achterhoek wordt geïnformeerd via de gemeentepagina. Tevens krijgen pashouders een informatiepakket thuisgestuurd. Ook komt er een folder waarin de werking van het systeem wordt uitgelegd. Vanaf half mei kunt u voor meer informatie bellen met (0900) 2025261.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie