Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpak wachtlijsten Verpleging en Verzorging in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 23-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Utrecht, 23-04-2001
Aanpak Wachtlijsten V&V: er moet nog veel gebeuren Vandaag heeft de Taskforce aanpak wachtlijsten Verpleging en Verzorging bekend gemaakt dat de wachtlijsten Verpleging en Verzorging zijn gedaald van ruim 100.000 (mei 2000) naar ruim 80.000 (maart 2001). Goed nieuws maar geen reden om te juichen vinden de ouderenorganisaties samenwerkend in het CSO, waaronder de ANBO. Er staan onaanvaardbaar veel mensen op de wachtlijst en de aanpak daarvan staat nog maar aan het begin. Hoe lang men moet wachten is nog niet in kaart gebracht. Evenmin is bekend hoe de aanpak van de wachtlijsten doorwerkt op de kwaliteit van de zorg. Waar zorginstellingen bijvoorbeeld zorgrantsoenering als instrument hanteren, betalen de zorgcliënten de rekening.
Uit de cijfers mag de conclusie worden getrokken dat de behandeling tegen wachtlijsten effect heeft op de thuiszorg en op het persoonsgebonden budget. Bij verzorgings- en verpleeghuizen is gegronde hoop niet meer en niet minder - dat daar op termijn ook positieve effecten zichtbaar zullen worden. En dan onder de voorwaarde dat de inspanningen in versterkte mate zullen worden voortgezet. Aan het vergroten van het volume en het verbeteren van de kwaliteit van de zorg moet nog veel gebeuren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie