Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging symposium WisselWerking

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RAILPRO BV

Uitnodiging symposium WisselWerking

Persbericht 23 april 2001

Railpro bv is dè centrale Nederlandse groothandel in spoorwegmaterialen. Sinds haar privatisatie uit de NS Holding in 1995 leverde zij een groot deel van de in de Nederlandse railinfra gebruikte ballast, spoorstaven, dwarsliggers, bovenleidingen, enzovoorts.

In het kader van een directiewisseling organiseert Railpro morgen, dinsdag 24 april, een groots opgezet symposium in het Spant in Bussum. Het overkoepelende thema van deze dag is de 'WisselWerking' binnen de railinfraketen. Tijdens het symposium zullen de ontwikkelingen in de railinfrastructuur worden belicht aan de hand van deskundigen die in een discussie kritische opponenten zullen ontmoeten.

Het centrale thema van de dag, ketenlogistiek binnen de railinfra, wordt goed uitgedragen door de gastsprekers uit alle schakels in de railinfraketen: van beleidsmaker tot techneut en producent. Elk zullen zij vanuit hun eigen visie en invalshoek hun werkveld en organisatie uitdragen.

Als afsluitende spreker is uitgenodigd de heer Van de Velde, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Hij houdt een speech over ketenlogistiek, waarmee hij als het ware de speeches van voorafgaande sprekers in één kader zet.

Zeker in het licht van de recente commotie over de organisatie van de landelijke en regionale railinfra en de zeer gerenommeerde sprekers, kunnen we stellen dat de lezingen bijzonder interessante informatie en belangrijke nieuwsfeiten zullen bevatten.

De discussieleider van deze dag is de heer Pieter Jan Hagens. De dagindeling is als volgt:

Om half 11 wordt het symposium officieel geopend door de, op 1 januari 2001 in functie getreden, directeur van Railpro, de heer H. Reiling. Daarna volgen de volgende sprekers:


- de heer drs. D.J. Klerk, algemeen directeur Railinfrabeheer (10.45 - 11.00),
Thema: Visies en ontwikkelingen m.b.t. de organisatie van Railinfrabeheer en aanbesteding. Nieuw beleid binnen het RIB wordt hier geïntroduceerd.


- de heer ir. R.J. Sirre, Arcadis Bouw/Infra BV (11.00 - 11.15) Thema: Visie op Randstedelijk Vervoer; een innovatieve visie op het rondje Randstad.


- De heer ing H.G. Waling, directeur techniek Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam (13.35 - 13. 50)
Thema: Visies en opvattingen m.b.t. de railinfrastructuur vanuit het regionale vervoersbedrijf en presentatie van de nieuwe beleidslijnen van het GVB.


- De heer ir A. Schoots, Directeur Strukton Railinfra (13.50 - 14.05 )
Thema: Project- en procesorganisaties, nationaal en regionaal beheer. Visies en ontwikkelingen belicht vanuit de aannemer.


- De heer ir F.T.M. Walenberg, stafmedewerker AEA Technology Rail (15.15 - 15.30)
Thema: Certificering, product- en systeeminnovaties. Certificering en standaardisering in verschillende soorten railinfra.


- De heer ir M. Baaijens, Algemeen Directeur (NMA) (15.30 - 15.45) Thema: Risico's, kansen en ontwikkelingen. Visie vanuit de productenmarkt.


- de heer prof. Dr. S.L. Van de Velde Hoogleraar Supply chain Management Erasmus Universiteit
Rotterdam (15.45 - 16.00)
Thema: Ontwikkelingen in ketenlogistiek.

Bovengenoemde personen zullen zitting nemen in een forum. In drie rondes gaat het forum discussiëren over het thema ketenlogistiek in de railinfra, ondermeer teruggrijpend op die zaken die tijdens de speeches aan de orde zijn gesteld.

De forumdiscussie zal, o.l.v. P.J. Hagens, plaatsvinden op de volgende tijdstippen:

1. Forum discussie en conclusies: 11.45 - 12.30
2. Forum discussie en conclusies: 14.15 - 14.45
3. Forum discussie en conclusies: 16.00 - 16.30
16.30 - 17.00 Afsluiting en samenvatting.

Nogmaals zouden we graag willen benadrukken dat, zeker na inzicht in de speeches van de sprekers, het symposium een aantal bijzonder interessante nieuwsfeiten zal herbergen. Graag zouden we u dan ook uit willen nodigen om bij enkele of meerdere speeches/discussie rondes aanwezig te zijn. Verder is er een persmap samengesteld. Deze bevat een kopie van alle speeches en wat algemene informatie over Railpro. Deze map is verkrijgbaar tijdens het symposium, of kunt u op verzoek toegestuurd krijgen.-
Voor meer informatie of het aanvragen van een persmap kunt u zich richten tot de heer Wouter Lampe, Marketing en Productmanager van Railpro BV, op toestelnummer 06-29.57.34.05.

NB) Om e.e.a. goed af te stemmen zouden we u graag willen verzoeken uw eventuele komst aan te kondigen bij mevrouw Inge Verschuur onder telefoonnummer 06-54.36.03.50. Dit is echter geen vereiste.

23 apr 01 17:02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie