Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wegener NV

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Wegener NV
Zoek soortgelijke berichten
Wegener NV

24-04-2001 08:14

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wegener N.V. te Apeldoorn van heden, maakt de onderneming bekend dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Jhr. mr. F.J. Loudon voornemens is af te treden in april 2002. In verband daarmee wil de Raad van Commissarissen thans reeds een nieuwe commissaris benoemen in de persoon van de heer Jhr. drs. R.W.F. van Tets (1947, lid van de Raad van Bestuur ABN Amro N.V.). Dit betreft derhalve een tijdelijke uitbreiding van de Raad van Commissarissen tot zes personen.

Tijdens de toelichting op het jaarverslag 2000, stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer drs. J.C. Houwert, dat Wegener als totaal goed op koers is gekomen en het vorige jaar met record cijfers kon afsluiten. Voorts meldt de heer Houwert dat het eerste kwartaal van het lopende boekjaar redelijk aan de verwachtingen heeft voldaan. Bij de regionale dagbladen was in de eerste drie maanden sprake van een fractionele stijging van het advertentievolume, maar het beeld is nog te grillig om er een trend in te onderkennen. Het volume van de personeelsadvertenties vertoont nog steeds een duidelijke stijging ten opzichte van het vorige jaar. De kosten van papier en distributie zullen belangrijk toenemen.

Gezien de verwachte buitengewone bate uit de verkoop van TMF aan MTV, denkt Wegener dat de netto winst in het lopende boekjaar sterk zal stijgen (2000: Euro 43,6 miljoen).
Onvoorziene omstandigheden voorbehouden en rekening houdende met een verder stabiele conjuncturele ontwikkeling, wordt voor het gehele jaar 2001 een ongeveer gelijkblijvende netto winst vòòr buitengewoon resultaat, verwacht.

Apeldoorn, 24 april 2001

Raad van Bestuur
Wegener N.V.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie