Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel versterkt zijn biotech-positie in de VS

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Akzo Nobel's business unit Diosynth versterkt zijn biotech-positie in de VS

Arnhem, 24 april 2001 Vandaag heeft Akzo Nobel bekendgemaakt dat haar business unit Diosynth het biotechnologie bedrijf Covance Biotechnology Services Inc. (CBSI) overneemt voor een bedrag van EUR 210 mln. (USD 190 mln.). CBSI is een belangrijk Amerikaans bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en produktie van innovatieve, biofarmaceutische stoffen. De geprojecteerde omzet voor 2001 van CBSI bedraagt USD 110 mln.

Diosynth staat bekend als een vooraanstaand bedrijf in de markt van actieve farmaceutische ingrediënten en toont al vele jaren een meer dan gemiddelde groei in omzet en resultaten. De onderneming is actief op het gebied van complexe organische chemie, biotechnologie, biochemische extractie en geavanceerde zuivering. In de afgelopen jaren heeft Diosynth haar technologische basis uitgebreid door forse investeringen in de biotechnologie.

Door de acquisitie van CBSI verkrijgt Diosynth nu toegang tot de omvangrijke professionele ontwikkelingsgroep van CBSI en haar commerciële netwerk in de Amerikaanse biotechnologie markt. Gekoppeld aan de grote ervaring van Diosynth in de fabricage van actieve farmaceutische ingrediënten zal de combinatie één van de leidende ondernemingen voor de fabricage van biofarmaceutische producten in de wereld worden.

"Deze acquisitie betekent een versterking van de groeimogelijkheden van Diosynth als leverancier van actieve ingrediënten aan de innovatieve farmaceutische industrie. Hierdoor versterkt Diosynth ook haar functie van strategisch technologieplatform binnen Akzo Nobel's Pharma Groep, naast Organon en Intervet," verklaarde Paul Brons, het lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Pharma. "Daarbij biedt de overname het voordeel dat Akzo Nobel nu een bredere toegang heeft tot exploratieve biotechnologie activiteiten en ontwikkelingen, met name in de VS."

"Het tijdstip van deze acquisitie is perfect," zei Johan Evers, General Manager van Diosynth. "Wij hebben recentelijk in Nederland een productie-eenheid voor de zuivering van biofarmaceutische produkten in bedrijf genomen en een nieuwe celkweek- en fermentatiefabriek zal hier eind 2002 worden opgestart. Mede gezien de toenemende vraag naar nieuwe op biotechnologie gebaseerde medicijnen, zal de overname de positie van Diosynth als leverancier van biofarmaceutische ingrediënten verder versterken," aldus Evers.

"Wij zijn blij met deze acquisitie door Diosynth," zei Chris Kuebler, Chairman en CEO van Covance Inc. "Diosynth's positie als betrouwbare en geëngageerde partner voor de innovatieve farmaceutische industrie betekent de beste mogelijkheden voor groei bij CBSI."

Het doorgaan van de transactie is onderhevig aan enkele voorwaarden, waaronder de verkrijging van de vereiste goedkeuring door de betreffende overheden.
- - -


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie