Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Friesland

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 24-04-2001 Politieberichten van 23/4 (13.00 uur) t/m 24/4 (070.00 uur)

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Afgelopen zondag tussen 21.00 en 22.55 uur werd ingebroken bij een bedrijf aan de Greunsweg. Een ruit van het kantoor werd vernield. Uit het kantoor werden twee systeemkasten van een computer weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 55-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 12.20 uur liet een fietser, een 17-jarige inwoner van Oldemarkt zich op de Hoofdstraat Oost voorttrekken door een bromfiets. Deze bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige inwoner van Wolvega. Bij een verhoging in de weg kon de fietser vermoedelijk door een te hoge snelheid zijn fiets niet onder controle houden en kwam hij ten val. Ook bleek dat het spatbord van de fiets was losgeraakt en dat spatbord klem kwam te zitten tussen de vork en de voorband. De fietser kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht en liep vermoedelijk hersenletsel op. De jongeman werd overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle.

Heerenveen: verdachte aangehouden
Maandag omstreeks 19.00 uur kwam een 40-jarige inwoner van Heerenveen aan het bureau, die mededeelde dat de man die op 17 april 2001 bij hem getracht had met een gestolen visakaart telefoonkaarten te kopen nu bij het station stond. Zie ook het politiebericht van woensdag 18/4 (07.00 t/m 13.00 uur). Bij het NS-station de verdachte en zijn metgezel in een personenauto aangetroffen. De verdachten, te weten een 24-jarige inwoner van Heerenveen en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide verdachten zijn ingesloten. In de auto werden 12 bolletjes heroïne en 3 bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Joure: diefstal personenauto
Tussen vrijdag 13 april en vrijdag 20 april werd bij een autobedrijf aan de Ambachtsweg een personenauto, merk BMW 316 I, kleur rood, voorzien van het kenteken LH-TB-56, gestolen. Een medewerker van het bedrijf, een 23-jarige inwoner van Appelscha, deed op maandag 23 april aangifte van deze diefstal.

Leeuwarden: aanrijding met licht gewonde
Maandag omstreeks 17.10 uur vond op de Aldlansdyk voor de kruising met de Holwortel een aanrijding plaats waarbij drie personenauto`s waren betrokken. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden remde met zijn auto af voor het verkeerslicht. De personenauto, die achter hem reed en werd bestuurd door een 33-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze bestuurder remde eveneens af. De daar achter rijdende bestuurster, een 26-jarige inwoonster van Garyp, bemerkte te laat dat de voor haar rijdende auto`s afremden en nagenoeg stilstonden. Zij reed op haar voorligger, die vervolgens weer tegen de auto die voor hem stond, reed. De 33-jarige bestuurder werd met nekklachten overgebracht naar het MCL-Zuid.

Heerenveen: brand bouwkeet
Zondag omstreeks 04.00 uur werd op het Ykema`s laantje een bouwkeet in brand gestoken. Zie hiervoor de politieberichten van 21/4 (13.00 uur) t/m 22/4 (07.00 uur). In verband met deze brandstichting werd gistermiddag, omstreeks 14.00 uur. een 2e verdachte in deze zaak aangehouden. Het betreft hier een 19-jarige inwoner van Heerenveen. De jongeman werd in zijn ouderlijke woning aangehouden. Of de jongens ook betrokken zijn geweest bij de eerdere branden, die in de weekenden in Heerenveen hebben plaatsgevonden, zal worden onderzocht.

Dokkum: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.15 uur werden bij een winkel aan de Keppelstraat twee mannen op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De verdachten, 17 en 25 jaar, beiden uit Dokkum, namen een fles alcohol weg. Tijdens deze diefstal werden zij betrapt door het personeel. Een 44-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: man onwel
Maandag omstreeks 16.10 uur kwam er een melding binnen dat op de Voorstreek een man onwel was geworden. Ter plaatse de man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, aangetroffen. De man was met zijn hoofd op het wegdek terechtgekomen en had een hoofdwond. Waarschijnlijk had de man een epileptische aanval gekregen. De man sloeg wilde om zich heen en kon met moeite in bedwang worden gehouden. Hij is vervolgens overgebracht naar het MCL-Zuid voor behandeling.

Sneek: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.10 uur werd op de Gedempte Pol een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 26-jarige inwoonster van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 44 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Zandhuizen: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 00.15 uur vond op de IJkenweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto viel tijdens het rijden in slaap en was tegen een boom gereden. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van De Hoeve, raakte niet gewond. Hij bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 355 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur. De auto werd totaal vernield.

Heerenveen: onzedelijke gedrag
In de nacht van zaterdag, 21/04 op zondag, 22/04 omstreeks 04:30 uur werd in het centrum van Heerenveen en wel op de Sieverstraat te Heerenveen ter hoogte van het ABC-complex, een jonge vrouw aangerand. En dus niet op de Nieuwstraat zoals eerder in de politieberichten van 22/4 (!3.00 uur) t/m 23/4 (07.00 uur) stond vermeld. De jonge vrouw werd door een man met geweld gedwongen tot het ondergaan van seksuele handelingen. Inmiddels zijn de namen van enkele getuigen bekend. Uit hun informatie kwam naar voren, dat de verdachte tijdens zijn vlucht door een tot nu toen onbekende man achterna is gefietst. Volgens getuigen had deze man een GSM in zijn hand. De politie wil graag in contact komen met deze getuige.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie